Scanpix

Starts nye målkonge fortsetter å bøtte inn: – En av sesongens beste signeringer

Starts nye målkonge fortsetter å bøtte inn: – En av sesongens beste signeringer

03/09/2017 16:24Oppdatert 03/09/2017 17:34

Steffen Lie Skålevik har vist seg å være akkurat den spissen opprykksjagende Start ønsket seg.

Eurosport Player : Se direkte

Direkte på Eurosport

Steffen Lie Skålevik (24) ble den store forskjellen da Jerv tok imot Start til et ordentlig sørlandsderby i OBOS-ligaen søndag ettermiddag.

Start-spissen scoret like gjerne begge målene for Kristiansand-laget som kunne juble for 3-1-seier.

– Det ser ut til å ha vært en genistrek av Steinar Pedersen og deres nyansatte sportssjef Tor-Kristian Karlsen. Det kan vise seg å bli en av OBOS-ligaens beste signeringer denne sesongen, slo Eurosport-kommentator Amund Lutnæs fast.

Krepsfiskeren fra Ågotnes utenfor Bergen ble hentet på lån fra Brann i sommer, og har levert fra første spark på ballen. På sine tre første kamper har Branns toppscorer fra forrige sesong scoret fire mål og vært svært toneangivende for et Start-lag som begynner å feste grepet om 2. plassen i ligaen og direkte opprykk tilbake til Eliteserien.

– Det har vært veldig lett å komme inn i gruppen, de har tatt veldig godt imot meg og når laget fungerer bra så fungerer det også bra for spissene, sa Start-helten selv til Eurosport etter kampen.

Artikkelen fortsetter under videoen

Video - Skålevik sendte Start-fansen til himmels

-01:-01

Skålevik sendte gjestene i føringen allerede i kampens 9. minutt etter en retur fra Øyvind Knutsen.

– Det er en skikkelig fighter-scoring. Se hvordan han hopper inn og ofrer seg. Den scoringen der er ikke pen, men den er likevel fantastisk, sa Eurosports ekspertkommentator Roger Risholt mens den utleide Brann-spilleren jublet for sin tredje scoring på like mange kamper.

Hjemmelaget brukte ikke lang tid på å slå tilbake, og scoringen var ikke helt ulik kampens første.

David Akintola var på rett sted til rett tid da Håkon Opdal ikke klarte å slå unna en avslutning fra Ulrik Berglann, og fikk en enkel jobb med å sette inn utligningen. Nigerianeren kunne imidlertid se ut til å ha vært i offside, men kampleder Rohit Saggi pekte bestemt på midtsirkelen.

– Det er vanskelig å se fra den vinkelen vi har. Det kan være det ligger en spiller innenfor, sa Risholt.

Resten av omgangen var preget av to lag byttet på å angripe, uten at det resulterte i ytterligere scoringer.

– Det har vært en fantastisk god fotballkamp mellom to gode lag som spiller bra fotball. Det har vært veldig gøy, sa Risholt like før lagene ruslet i garderoben til pause.

Ti minutter ut i andre omgang kunne Skålevik skrevet seg inn i målprotokollen igjen. Start rullet nydelig opp fra høyre og inne i feltet serverte Gudmundur Kristjánsson Sotra-væringen, som fra tre meter satte ballen i stolpen.

Start-spissen skulle imidlertid få sin revansj. Da Jervs høyreback Brice Wembangomo rotet det til for seg selv og sine lagkamerater, var Skålevik kontant og banket ballen i nettet bak Knutsen.

– Man kan ikke gi Steffen Skålevik slike muligheter som det der, sa Lutnæs.

Jervs forsøk på å slå tilbake var fånyttes, på overtid fikk Adnan Hadzic æren av å sette den berømte spikeren i kista.

Dermed har Start potensielt skaffet seg en luke på fem poeng ned til Sandnes Ulf som gjester Aspmyra og serieleder Bodø/Glimt senere søndag kveld.

Kupen reddet Florø

Kvalikjagende Florø holdt på å rote seg bort mot et Tromsdalen-lag som ikke hadde vunnet siden 25. juni. Endre Kupen reddet uavgjort for Terje Rognsøs menn med en sen utligning etter at Mohammes Ahamed hadde sendt gjestene i føringen et drøyt kvarter tidligere.

Verken Strømmen eller Elverum fant veien til nettmaskene i den siste av 15-kampene i OBOS-ligaen søndag. Elverum står uten seier på sine 13 siste kamper og stirrer nedrykk i hvitøyet.

Video - Kupen reddet Florø

-01:-01
0
0