Jerv-Start 1-3:
Steffen Lie Skålevik (24) ble den store forskjellen da Jerv tok imot Start til et ordentlig sørlandsderby i OBOS-ligaen søndag ettermiddag.
Start-spissen scoret like gjerne begge målene for Kristiansand-laget som kunne juble for 3-1-seier.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
– Det ser ut til å ha vært en genistrek av Steinar Pedersen og deres nyansatte sportssjef Tor-Kristian Karlsen. Det kan vise seg å bli en av OBOS-ligaens beste signeringer denne sesongen, slo Eurosport-kommentator Amund Lutnæs fast.
Krepsfiskeren fra Ågotnes utenfor Bergen ble hentet på lån fra Brann i sommer, og har levert fra første spark på ballen. På sine tre første kamper har Branns toppscorer fra forrige sesong scoret fire mål og vært svært toneangivende for et Start-lag som begynner å feste grepet om 2. plassen i ligaen og direkte opprykk tilbake til Eliteserien.
– Det har vært veldig lett å komme inn i gruppen, de har tatt veldig godt imot meg og når laget fungerer bra så fungerer det også bra for spissene, sa Start-helten selv til Eurosport etter kampen.
Artikkelen fortsetter under videoen

Skålevik sendte Start-fansen til himmels

Skålevik sendte gjestene i føringen allerede i kampens 9. minutt etter en retur fra Øyvind Knutsen.
– Det er en skikkelig fighter-scoring. Se hvordan han hopper inn og ofrer seg. Den scoringen der er ikke pen, men den er likevel fantastisk, sa Eurosports ekspertkommentator Roger Risholt mens den utleide Brann-spilleren jublet for sin tredje scoring på like mange kamper.
Hjemmelaget brukte ikke lang tid på å slå tilbake, og scoringen var ikke helt ulik kampens første.
David Akintola var på rett sted til rett tid da Håkon Opdal ikke klarte å slå unna en avslutning fra Ulrik Berglann, og fikk en enkel jobb med å sette inn utligningen. Nigerianeren kunne imidlertid se ut til å ha vært i offside, men kampleder Rohit Saggi pekte bestemt på midtsirkelen.
– Det er vanskelig å se fra den vinkelen vi har. Det kan være det ligger en spiller innenfor, sa Risholt.
Resten av omgangen var preget av to lag byttet på å angripe, uten at det resulterte i ytterligere scoringer.
– Det har vært en fantastisk god fotballkamp mellom to gode lag som spiller bra fotball. Det har vært veldig gøy, sa Risholt like før lagene ruslet i garderoben til pause.
Ti minutter ut i andre omgang kunne Skålevik skrevet seg inn i målprotokollen igjen. Start rullet nydelig opp fra høyre og inne i feltet serverte Gudmundur Kristjánsson Sotra-væringen, som fra tre meter satte ballen i stolpen.
Start-spissen skulle imidlertid få sin revansj. Da Jervs høyreback Brice Wembangomo rotet det til for seg selv og sine lagkamerater, var Skålevik kontant og banket ballen i nettet bak Knutsen.
– Man kan ikke gi Steffen Skålevik slike muligheter som det der, sa Lutnæs.
Jervs forsøk på å slå tilbake var fånyttes, på overtid fikk Adnan Hadzic æren av å sette den berømte spikeren i kista.
Dermed har Start potensielt skaffet seg en luke på fem poeng ned til Sandnes Ulf som gjester Aspmyra og serieleder Bodø/Glimt senere søndag kveld.

Kupen reddet Florø

Kvalikjagende Florø holdt på å rote seg bort mot et Tromsdalen-lag som ikke hadde vunnet siden 25. juni. Endre Kupen reddet uavgjort for Terje Rognsøs menn med en sen utligning etter at Mohammes Ahamed hadde sendt gjestene i føringen et drøyt kvarter tidligere.
Verken Strømmen eller Elverum fant veien til nettmaskene i den siste av 15-kampene i OBOS-ligaen søndag. Elverum står uten seier på sine 13 siste kamper og stirrer nedrykk i hvitøyet.

Kupen reddet Florø

OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26