Det melder Strømsgodset på sine hjemmesider.
Ingebretsen har vært en del av trenerteamet i Strømsgodset denne sesongen, og går nå inn som hovedtrener i den kriserammede OBOS-liga-klubben med én seriekamp igjen av sesongen.
– Det er en stor og spennende utfordring, og en veldig spesiell situasjon. I verste fall leder vi laget i bare én kamp, men forhåpentligvis blir det tre, sier BP til klubbens hjemmesider.
OBOS-ligaen
«Toppklubben» fra Ekeberg: – Norsk fotball trenger disse solskinnshistoriene
14/09/2021 PÅ 12:18
– Dette er en stor utfordring og veldig inspirerende for BP og Alex, og det viser bare hvilken kapasitet og kunnskapen vi har i klubben vår. Vi ønsker gutta lykke til i Fredrikstad, sier sportssjef i Strømsgodset, Jostein Flo.

Ikke hørt om lignende

Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal mener det lyser desperasjon av treneransettelsen.
– BP er sikkert en fotballmann som kan gjøre en god jobb. Men hva får du gjort i løpet av en uke da? Dette er den siste patronen ut av revolverløpet til Fredrikstad, sier Rekdal.
Han har ikke hørt om lignende løsninger tidligere, der en mann kommer inn for å trene et lag med en kamp igjen av sesongen.
– Jeg tror ikke dette har skjedd noen plass i fotballverden før. Jeg har ikke sett det skjedd. Håpet var vel at de internt skulle få et utslag, men så ble det 0-5-tap mot Tromsdalen, sier Rekdal.

– Store problem i spillergruppa

Fredag kom nyhetenen om at Andreas Loberto hadde trukket seg som Fredrikstad-trener etter en håndsopprekning blant spillerne på trening.
Søndag ble de rundspilt i den uhyre viktige bortekampen mot Tromsdalen og tapte 0-5
– Det er et tegn på at det er store problem i spillergruppa. Hva skal jeg si, de taper 0-5 uten motsand. Men alt kan jo rettes til den siste kampen, selv om de nå har all oddsen mot seg, sier Rekdal.

Vil ha humør

Ingebretsen får med seg Alexander Straus som assistent. Straus er toppspillerutvikler i Strømsgodset. De skal forene krefter med det gjenværende støtteapparatet i Fredrikstad.
Jobben i Fredrikstad starter allerede mandag. Om en uke spiller Fredrikstad hjemme mot Sandnes Ulf i siste serierunde.
– Vi kommer til å ha samtaler med alle spillerne. Vi må ufarliggjøre ting. Få inn humør. Det gjelder å samle gjengen og klinke til, sier den nye FFK-treneren.
Alle de tre nedrykkstruede klubbene har kun kvalifiseringsplassen å kjempe om. Arendal ligger dårligst an, og det er kun syltynn teori som holder liv i håpet for sørlendingene.
OBOS-ligaen
Ny FFK-opptur: – Ingenting som kommer til å stoppe oss nå
20/05/2021 PÅ 17:54
OBOS-ligaen
Snudde kampen etter fantastisk scoring: – Det oser vilje av det der
15/05/2021 PÅ 19:58