Erik Huseklepp (bilde med tillatelse fra Asanefotball.no) har vært en umiddelbar suksess for Åsane etter overgangen fra FK Haugesund.
33-åringen står med fem scoringer og to målgivende pasninger (begge til Geir André Herrem) siden bergenseren bestemte seg for å «komme hem» igjen til byen mellom de syv fjell.
OBOS-ligaen
Rykket ned på lokalrivalens hjemmebane: – Verste du kan være med på
20/11/2021 PÅ 15:52
Men oransjetrøyene har fremdeles til gode å vinne en fotballkamp siden Huseklepps retur til Bergen. Fasiten de siste syv kampene er fire fattige poeng for et Åsane-lag som for alvor har blandet seg inn i nedrykkskampen i OBOS-ligaen.
– For min egen del har det jo gått greit, men det er kjedelig at vi ikke har vunnet ennå, sier Huseklepp til Eurosport.no
Mot Strømmen søndag ble det en ny uavgjortkamp for ÅSane som nå ligger på 12. plass på tabellen, til tross for at Huseklepp nok en gang tegnet seg på scoringslisten.
– Det er ikke krise med ett poeng borte mot Strømmen. Det er heller hjemmekampene mot Ull/Kisa, Kongsvinger og Jerv som er de vi helst bør vinne, sier han.
Artikkelen fortsetter under videoen

Huseklepp herjer, men Åsane venter fortsatt på seier

Den rutinerte angrepsspilleren forklarer den siste tidens poengfangst med mangel på selvtillit i spillergruppen.
– Vi har slitt litt med å ha den nødvendige troen på oss selv. Det kan virke som om spillerne har slitt litt med selvtilliten. Mons (Ivar Mjelde, journ.anm.) er veldig flink til å bygge opp spillere mentalt, men når vi går så mange kamper uten å vinne, så kommer tankene litt. Når Fredrikstad samtidig begynner å vinne, så blir det jo noe man tenker på. Men det har også sett bedre ut de to siste kampene, sier han.
Målene har rent inn i feil ende med 17 baklengs på de samme syv kampene, en periode klubben har hatt stor rotasjon i de bakre rekker.
– Vi har en liten stall og hatt litt skadeutfordringer, det har blitt litt problematisk. Men de som har kommet inn har gjort en god jobb, så vi får bare konsentrere oss om de vi har tilgjengelige og kjøre på med dem, sier Huseklepp, før han fortsetter:
Med en fortid i blant andre Brann, Bari, Portsmouth og Birmingham, forteller den tidligere landslagsspilleren at han forsøker å bidra med det han kan på den mentale biten i klubben.
– Jeg er ikke nervøs når jeg spiller kamper, seg jeg prøver å bidra med det jeg kan. Jeg snakker med flere av spillerne forkant av kamper og føler vi er på bedringens vei, sier han.
Huseklepp var selv med å rykke ned med Brann tilbake i 2014, og er klar på at han for alt i verden ikke ønsker å oppleve noe lignende igjen.
– Jeg verken håper eller tror det skjer igjen. Vi har alt i egne hender og kan avgjøre selv. Tabellposisjonen vår gjør at det bare er opp til oss selv, sier han.
– Nå har det vært litt bedre prestasjonsmessig de to siste kampene. Vi venter bare på seieren nå, så tror jeg det kommer til å løsne ordentlig for oss, legger han til.
Om Åsane holder plassen, må den utlånte Haugesund-spilleren gjøre et nytt valg mellom Bergen og Haugesund. Men hvor fremtiden ligger, det ønsker han ikke å tenke på nå.
– Jeg trives veldig godt her, men jeg trives kjempegodt i Haugesund også. Jeg trives stort sett alltid hvor jeg er. Nå tenker jeg kun på å berge plassen med Åsane, så får vi se hva som skjer videre etter det, sier han.

– Han er nøkkelen

Eurosports fotballekspert Roger Risholt spådde allerede før Huseklepp signerte at 33-åringen kom til å bli en attraksjon i OBOS-ligaen. Syv kamper senere mener han at Huseklepp av bevist at han er nettopp det.
– Han har levert veldig godt selv om han ikke har fått med seg de andre. Ett målpoeng i snitt per kamp er veldig bra for et bunnlag som ikke har vunnet siden han kom. Han blir nøkkelen for at Åsane skal holde plassen, sier han.
I tillegg til at Huseklepp leverer mål og målgivende, understreker Risholt også viktigheten av 33-åringens bidrag utenfor banen.
– Han er en av de mest erfarne og rutinerte i ligaen, det er flott at han tar litt tak i den unge gruppen til Åsane. Det er nok noe han kjente på selv da han slo seg opp i Brann. Jeg tror nok han er veldig takknemlig for støtten han fikk av de eldre spillerne der, sier han.
Selv med et av de tøffeste kampprogrammene igjen av bunnlagene i OBOS-ligaen, tror likevel ikke Risholt at Huseklepp kommer til å oppleve et nytt nedrykk i Bergen.
– De så ganske trygge ut for noen runder siden, men nå erde er inne i en veldig dårlig trend. Flere av poengene de har tatt de siste kampene har ikke vært veldig fortjent heller og 17 baklengs på 7 kamper er stygge tall. Men jeg tror de kommer til å ta nok poeng til å berge plassen, sier Risholt.
Eurosport-eksperten gleder seg til avslutningen i OBOS-ligaen, som etter helgens runde har åpnet seg veldig – både i topp og bunn.
– Før runden så det ikke så åpent ut, men det snudde veldig fort. Nå er det drama i OBOS-ligaen og det kommer til å bli kjempejevnt, sier Risholt.
OBOS-ligaen
Har startet snuoperasjonen: – En ivrig bergenser er aldri feil
14/10/2021 PÅ 07:53
OBOS-ligaen
Treneren har planen klar: Slik skal formlaget berge plassen
15/09/2021 PÅ 10:40