• Se Fredrikstad - Start søndag klokken 17.00 på externalEurosport Playerhttps://no.eurosportplayer.com/scheduleNone.
Start er på vei opp i Eliteserien. Sørlendingene står med elleve kamper uten tap og tirsdag ble det uavgjort 2-2 mot Bodø/Glimt i den viktige toppkampen. Der tegnet de to nysigneringene, Steffen Lie Skålevik og Kristjan Floki Finnbogason, seg på scoringslisten.
Eurosports OBOS-ekspert, Roger Risholt, roser Starts sommersigneringer i sommer og gir klubben terningkast seks for å ha hentet inn Skålevik, Finnbogason, Damion Lowe, Conor O'Brien og Adnan Hadzic.
OBOS-ligaen
«Toppklubben» fra Ekeberg: – Norsk fotball trenger disse solskinnshistoriene
14/09/2021 PÅ 12:18
– Hadsic ser spennende ut. Odd, Stabæk og Sandefjord var ute etter å hente ham. Han valgte Start for utfordringen. Han har gode ferdigheter. Det er en spiller for fremtiden og en veldig fin alder. Du har Damion Lowe og O’Brian også. Fire av de fem nye spilte i går. Finnbogason kom inn. Lett å ta Lowe etter straffe og rødt kort i går, men du ser at han er en spiller for fremtiden. Han er en av de bedre stopperne, sier Risholt.
Han roser også den nyansatte sportssjefen Tor-Kristian Karlsen.
– Det er den beste signeringen. Han vet hvor klubben er og hvor de vil. Han er en sportssjef som virkelig er med på å bygge klubb. Han har masse erfaring. Se på Finnbogason, O'Brien og Lowe. Det er spillere i riktig alder med gode ferdigheter. Det er klart at han ikke kunne ha gjort det uten penger, men det er mange andre som har hatt mye penger og ikke fått mye ut av det tidligere, fortsetter han.

Scorer mål hvert 69. minutt

Spesielt Skålevik imponerer Risholt stort. Spissen ligger på et snitt på èn scoring hvert 69 minutt i Start-drakten og er i ferd med å skyte laget opp i Eliteserien.
– Det er glød i ham. Det er en utrolig bra signering. I grunn er det seks mål på fem kamper siden han scoret i treningskampen mot Sandefjord også. Det er et mål i snitt bare på ham. Jeg har sett alle kampene med ham og han scorert mål på hodet, han fighter de inn og det er langskudd. Han har et veldig godt avslutningsreportoar og han har duellkraft. I tillegg er han rolig i avslutningene. Det er en tanke bak det. Der andre går for kraft og vristen, bruker han hodet og innsiden av foten. Han er en klok avslutter, forklarer Risholt.
I Start har den innleide Brann-spilleren spilt på seg selvtillit. Risholt mener Start bør sikre seg spilleren med seg inn i en eventuelt Eliteserie-spill.
– Hvis Start rykker opp et nivå, er Skålevik god nok for Eliteserien. Med tillit kommer selvtillit. Kanskje Brann ikke er riktig klubb der det er mye konkurranse og bytting ut i fra kampbildet. Det er en spiller med en sinnsyk innsats og glød. Han har null primadonnanykker og ingen stjernenykker, sier Risholt.
Se sammendraget fra gårsdagens kamp. Saken fortsetter under videoen:

Sjekk denne nydelig perlescoringen fra Bjørnbak

– Hentet for neste sesong

Om Start ikke skulle få med seg Skålevik videre har de Finnbogason i bakhånd. Spissen har enda tilgode å starte en kamp fra start, men islendingen har scoret to mål på tre innhopp. Totalt har han spilt 76 minutter noe som betyr at han til nå scorer mål hvert 38. minutt.
– Finnbogason er hentet for neste sesong og fremtiden. Skulle det skjære seg seg med Skålevik har de ham. Han har vært bra det lille han har vist med dårlig form. Han mangler litt fortsatt, men han er en god avslutter. Han er en islending som du ser jobber hardt og har gode basisferdigheter, forklarer Risholt.
OBOS-eksperten tror Start kommer til å rykke opp. Avstanden ned til Sandnes Ulf og Ranheim på plassene under direkte opprykk er nå på fire poeng.
– Jeg tror de rykker opp. De skal gå på en smell om det ikke skjer. De se stabile ut. Start kan gå på et tap. De har FFK borte i neste kamp som er elendige borte og gode hjemme. Ulf har Jerv borte, som de tapte for hjemme tidligere i sesongen. Ranheim og Sandes Ulf vil tape flere kamper, men det er OBOS-ligaen så alt kan skje, avslutter Risholt.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26