Ull/Kisa–Bodø/Glimt 2-5
Bodø/Glimt er i prinsippet klare for Eliteserien med fem runder igjen av OBOS-ligaen. Det ble klart etter at de gjorde jobben borte mot Ull/Kisa i en gnistrende forestilling som endte 5-2 til gjestene fra nord.
Kristian Fardal Opseth satte inn det første for kvelden allerede før fire spilte minutter. OBOS-ligaens toppscorer fikset hat trick i en 1. omgang som endte 5-0. Amor Layouni og Trond Olsen scoret de to andre målene.
UEFA Europa Conference League
Glimt kan møte Leicester – sjekk listen med mulige motstandere
09/12/2021 PÅ 22:35
Ull/Kisas Andreas Aalbu reduserte to ganger til liten nytte etter pause.
– Jeg er utrolig glad. Det er 1. omgangen vi husker etter den kampen. Det var kanskje årsbeste. Vi er superfornøyd med omgangen og vi er superfornøyde med så langt, sier Aasmund Bjørkan til Eurosport etter kamp.

– Vi kommer til å rykke opp

Seieren betyr at det er hele 15 poeng ned til Sandnes Ulf på 3. plass. Det betyr at Glimt må tape hver eneste kamp, samtidig som Sandnes Ulf vinner de fem gjenstående, dersom det ikke skal bli opprykk for Bjørkan og co. I tillegg har Bodø/Glimt 36 plussmål, mens Sandnes Ulf kun har ni.
Sannsynligheten for at de ikke klarer å rykke opp beskriver Glimt-treneren på følgende måte:
– Det er like sannsynlig som at det er vindstille i Bodø i et helt år og at det er sol hver eneste dag. Da skal utrolig mye gå galt. Vi kommer til å rykke opp. Bodø/Glimt kommer til å spille i Eliteserien i 2018.
Les også: Startet første kamp på 14 måneder

Varslet feiring hvis seier

Før kampen ble Glimt-treneren spurt om spillerne kunne feire opprykk med seier mot Ull/Kisa.
– Ja, hvis vi får 15 poeng med målforskjell, så skal det utrolig mye til. Så ærlige skal vi være, sa Bjørkan til Eurosport.
Start ligger i øyeblikket an til å ta den andre opprykksplassen, men det skiller kun to poeng ned til Sandes Ulf. Bodø/Glimt har vært suverene etter nedrykket forrige sesong. Laget har ikke tapt på de 14 siste kampene.
– Vi er alle flaue over forestillingen. Det er gutter mot menn ut på her. Vi er dessverre gutta. Bodø/Glimt er bedre i alt, meldte Ull/Kisa-trener Vegard Skogheim halvveis.
– Vet ikke hva jeg skal si. Pinlig og flaut. Det har vært en omgang vi ikke kan være bekjent av, oppsummerte Ull/Kisas Truls Jørstad.
UEFA Europa Conference League
Mourinho tok siste stikk – gruppeseieren røk for Glimt
09/12/2021 PÅ 19:40
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55