Åsane vant kampen i OBOS-ligaen 2-1, men Levanger-spillerens redusering gjorde at han nå er den mestscorende på nivå to i Norge, ifølge Levanger FK.
Den forrige rekorden var på 94 mål. Straffesparket gjorde at han passerte Espen Haug (Vålerenga, Lyn, HamKam og Hønefoss). Ingen andre har scoret 95 mål eller mer på nivå to.
OBOS-ligaen
Har startet snuoperasjonen: – En ivrig bergenser er aldri feil
14/10/2021 PÅ 07:53
Stene forteller til Eurosport.no at han ikke har gått og tenkt på rekorden i hele ferien, men at det likevel er en morsom ting å ha på CV-en.
– Det er så klart jævlig kult. Det er ikke mange som kan skryte på seg å ha scoret mest i 1. divisjon opp gjennom årene, så jeg tar med meg den, sier Stene.

Klar for flere rekorder

I garderoben ventet gratulasjoner av lagkompisene som selvsagt var skuffet etter å ha tapt. Kanskje kan Stene få smilet tilbake hos guttene når han nå jakter en ny rekord.
– Jeg har alltid som mål å score så mange mål som mulig og kjempe om toppscorertittelen. Det er målet i år også. Jeg ligger litt bak skjema, sier spilleren som står med seks mål på 14 kamper i år.
– Du er 34 år nå. Hvor mange mål kan du ende på?
– Det er vanskelig å si. Så lenge kroppen er fin og motivasjonen er der, kommer jeg sikkert til å spille i et par år til. Jeg må nok over 100-tallet, det er sikkert, fastslår han til Eurosport.no.

– Spilt for mange sesonger i 1. divisjon

– Tyder rekorden på at du egentlig hører hjemme på et høyere nivå?
– Det er ofte sånn at de som scorer mye i 1. divisjon går opp et nivå etter hvert. Jeg har spilt litt for mange sesonger i 1. divisjon, ler han.
Stene har vært innom Hønefoss, Stavanger, Ranheim, Fredrikstad og er altså nå i Levanger.
Statistikken gjelder fra 1963, den første sesongen med én avdeling i toppdivisjonen. Trønder-Avisa har også tidligere omtalt saken.
Senai Hagos og Eirik Wollen Steen scoret de to andre målene i kampen.
OBOS-ligaen
Volleysuser og frisparkscoring: Fredrikstad tilbake med et smell
15/05/2021 PÅ 17:54
OBOS-ligaen
Eliteserie-håpet lever for Åsane, snudde kvalik-kampen mot Raufoss
16/12/2020 PÅ 16:52