Dagen etter nederlenderen forlot Aalesund, er det klart at Andrea Loberto blir Bohinens nye assistenttrener.
Det melder klubben selv på sine nettsider fredag morgen.
– Jeg gleder meg til å jobbe sammen med Lars, spillerne, og resten av støtteapparat slik at vi kan utvikle hverandre og skaper en god prestasjonskultur, sier Loberto.
OBOS-ligaen
OBOS-klubb permitterer samtlige spillere
18/03/2020 PÅ 16:47
Selv om AaFK rykket ned til OBOS-ligaen i 2017, ser Loberto stort potensiale i klubben.
– Jeg er veldig takknemlig for at Aalesunds Fotballklubb har gitt meg muligheten til å jobbe i en klubb med en lang fotballtradisjon og en klubb med stort potensial og store ambisjoner. Jeg ser fram til å bli bedre kjent med klubben og Ålesund by i tiden framover.
– Jeg er glad for å ha fått en trener med meg som kan OBOS ligaen godt, som driver sine egne deløvelser med autoritet og som utfyller meg og mine mangler på en utmerket måte. Vi vil få en tydelig og klar arbeidsfordeling. Andrea er god på feltet, fotballklok, og vil kunne utfordre meg på valg, slik at vi til slutt får tatt de riktige avgjørelsene, sier Bohinen.
43-åringen startet sin trenerkarriere i Leeds, hvor han jobbet i klubbens fotballakademi fra 1999 til 2004.
I 2005 flyttet han til Norge, hvor han var assistent og spillerutvikler i Vålerenga frem til 2013. I 2014 og 2015 gikk ferden videre til Rosenborg som analyseansvarlig, før han ble hentet til FK Haugesund som Mark Dempseys assistent.
I 2016 overtok Loberto jobben som hovedtrener i Haugesund, og ledet klubben til en sterk fjerdeplass. Etter det fikk han tilbud fra Fredrikstad, som han takket ja til. Men Loberto trakk seg allerede i sin første sesong i plankebyen.
Nå er han altså klar for å lede AaFK tilbake til Eliteserien sammen med Bohinen.
OBOS-ligaen
Mislyktes med opprykket – nå termineres kontrakten ett år før tiden
18/12/2018 PÅ 20:48
OBOS-ligaen
Glad han slipper å møte Eliteserie-veteranen: – Vet han er vond å spille mot
02/12/2018 PÅ 19:43