Bodø-Glimt – Florø 4-1:
Under ett år etter at Bodø/Glimt rykket ned er de gulkledde igjen klare for spill på det øverste nivået i norsk fotball.
Laget fra nord har hatt en imponerende sesong og har seilt i fra de andre lagene i OBOS-ligaen og ligger suverent på topp. Kun to tap er det blitt på 26 kamper.
UEFA Europa Conference League
Glimt kan møte Leicester – sjekk listen med mulige motstandere
09/12/2021 PÅ 22:35
Søndag ble en fantastisk sesong kronet med opprykk etter å ha spilt Champagne-fotball mot Florø og tatt tre poeng på eget gress. Laget har i tillegg vunnet OBOS-ligaen.
Kristian Fardal Opseth har hamret inn scoring etter scoring denne sesongen og har vært en sentral bidragsyter i opprykket. Søndag kveld banket han inn nummer 23 for sesongen. Til slutt endte det 3-1 etter scoringer fra Vegard Leikvoll Moberg, Amor Layouni og Brede Moe, mens Luc Jeggo reduserte for Florø.
– Det var ekstremt deilig. Det har lagt i kortene en stund. I kveld skal det bli en bra fest, sier Fardal Opseth til Eurosport.

– Viser styrke og mentalitet

Kaptein Trond Olsen var en stolt mann etter opprykket var sikret.
– Det betyr mye for oss spillere, klubben, byen og fansen rundt oss. Vi har jobbet hardt og målrettet for å klare å få det til på første forsøk. Jeg synes virkelig vi har fortjent det for vi har vært det beste laget.
– Hvordan er det å være så suveren?
– Det er en bra mentalitet som har gjort at vi har vært det. Vi har hatt mange tøffe og tette kamper der vi har slitt veldig, men vi har snudd mange kamper. Jeg tror vi har snudd ni eller ti kamper. Da viser det styrke og mentalitet som har gjort at vi er blitt så suveren som vi er blitt, sier Olsen.

Kalddusj for bortelaget

Florø var friske i åpningen og skapte flere fine muligheter til å være festbrems på Aspmyra, men tok ikke vare på sjansene.
Etter at Glimt-spillerne hadde lagt fra seg opprykksnervene hjemmelaget mer over og i det 18. minuttet fikk de straffe da Emil Jonassen gikk i bakken innenfor sekstenmeteren. Fra elleve meter var Kristian Fardal Opseth sikker og satte ballen i mål. En skikkelig kalddusj for bortelaget.
Tre minutter senere fant Amor Layouni Vegard Leikvoll Moberg inne foran mål. Glimt-spilleren hadde få problemer med å sette inn 2-0.
Saken fortsetter under videoen:

Glimt klare for Eliteserien etter festfotball

Opprykksfesten kunne begynne

Om Glimt-supporterne ikke hadde sprettet Champagnen før, kunne de gjøre det i det 29. minutt. Hjemmelaget kontret på Florø og Amor Layouni ble spilt alene gjennom med keeper. Da hadde han få problemer med å sette ballen i mål.
Etter pause reduserte Florø ved Luc Jeggo etter corner, men det endte 4-1 til hjemmelaget etter en flott kontring som Brede Moe avsluttet rett før slutt.
Dermed kunne opprykksfesten endelig begynne.
UEFA Europa Conference League
Mourinho tok siste stikk – gruppeseieren røk for Glimt
09/12/2021 PÅ 19:40
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55