19 år gamle Isaac Twum nærmer seg en overgang til Start. Det bekrefter klubbens sportsdirektør Tor Kristian Karlsen til Fædrelandsvennen.
– Vi er interessert i Twum, og har gjort fremstøt for å få ham til Start.
OBOS-ligaen
Sikret årets første seier etter sjansebonanza
18/04/2022 PÅ 15:55
Twum beskrives som en rask og anvendelig midtbanespiller med gode lederegenskaper. Unggutten var kaptein for Ghana under nasjonscupen for landslag med hjemlige spillere i september. Der ble han kåret til turneringens mest verdifulle spiller etter å ha ledet laget helt til topps.
Nå håper Start å ha spilleren på plass før sesongoppkjøringen starter i januar.
– Vi håper på det. Situasjonen hans har endret seg noe i det siste, men vi håper at det at vi var tidlig ute gjør at vi har et fortrinn, sier Karlsen.
Twum var også en del av den ghanesiske troppen som spilte VM-kvalifiseringskamp mot Uganda i september. Han spiller i hjemlig serie for Inter Allies, hvor han også er kaptein.
Klubbens trener, Abdul Karim Zito, uttalte nylig at 19-åringen er like viktig for laget som det Cristiano Ronaldo er for Real Madrid og Lionel Messi er for Barcelona.
– Han er en teknisk spiller som kan kontrollere kamper på egenhånd. Han er også en leder som styrer de andre.
Twum er ikke den eneste afrikaneren som kan ende opp i Start i løpet av vinteren. Karlsen bekrefter at det vil komme prøvespillere fra både Afrika og Nord-Amerika i januar. Sportsdirektøren, som har en fortid i storklubber som Maccabi Tel Aviv og Monaco, sier at det skal forsterkes i hver lagdel før 2018-sesongen.
Den spilleren de fleste Start-supportere ønsker å se i gult og svart også i Eliterserien er Branns Steffen Lie Skålevik. 24-åringen noterte seg for ti scoringer på elleve kamper under låneoppholdet på Sør Arena, og var en nøkkelfaktor til at klubben rykket opp fra OBOS-ligaen.
– Jeg vil ikke si noe om hva jeg ønsker nå, det holder jeg for meg selv, sier Skålevik.
– Det meste er opp til Brann. Signalet er at de vil beholde ham, og da forholder vi oss til det, sier Karlsen.
Karlsen sier også at klubben anslår å ha en ny hovedtrener på plass innen slutten av november. Mark Dempsey har blitt nevnt som den heteste kandidaten.
– Vi har hatt en uformell dialog med flere kandidater de siste ukene. Vi har to-tre navn som vi har ønsket å gå i samtaler med, så får vi se hva som skjer, sier Karlsen.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26