Minusgradene har for alvor inntatt landet denne uken.
Det har man også fått kjenne på i Bergen.
OBOS-ligaen
OBOS-klubb permitterer samtlige spillere
18/03/2020 PÅ 16:47
Siden tirsdag har gradestokken strukket seg godt under 0 på det kaldeste. Det betyr frost og tæle.
OBOS-liga-klubben Åsane har gjennom uken jobbet på spreng for å holde kunstgressbanen på Myrdal i god stand før KFUM kommer på besøk til den avgjørende kvalikkampen mellom klubbene søndag.

Bedre forhold på fredag

Det er ingen undervarme på Myrdal, så kommunen har saltet og kjørt slodd over plastdekket.
Eurosport.no har vært i kontakt med spillere i Åsane som tidligere i uken har uttrykt bekymring over forholdene før søndagens kamp.
Daglig leder i Åsane, Nils-Petter Lampe, mener underlaget på Myrdal kommer til å være godt nok til å spille på når lagene entrer banen søndag.
– Det ser ut til at det går greit. Banen ser egentlig ganske bra ut. Det er ikke spesielt glatt, så saltet virker. Banen er litt hard, men helt greit å spille på, sier han.
Tidligere i uken varslet daglig leder Lampe at torsdag ville være en avgjørende dag med tanke på baneforholdene. Da var det meldt samme temperaturer som på søndag når kampen skal spilles, noe som ville gi en god indikator på hvordan forholdene kom til å bli.
Da torsdag kom bestemte Åsane seg for å trene inne i Vestlandshallen.
– Det var såpass kaldt ute, og vi skulle ha en taktiskt økt der spillerne står mye i ro, så da tok vi det heller inne. Det var ikke noe annen grunn enn det, forteller Lampe.

Har NFF-dialog – reservearena er klar

Åsane har gjennom uken også hatt dialog med NFF om forholdene. Et alternativ som har vært på bordet er muligheten til å flytte kampen inn i Vestlandshallen.
– Åsane tok kontakt med oss tidlig. De prøver så godt de kan å få banen i orden, og så har vi Vestlandshallen som reservearena. Det er begge klubbene informert om, sier seksjonsleder i NFF for turnering og arrangmenent Rune Pedersen.
Pedersen forteller at det er dommeren som må gjøre siste vurdering ved ankomst Myrdal søndag.
– Til sist blir det dommerens vurdering på kampdag som er avgjørende for hvor kampen spilles, sier han.
Fredag ser imidlertid banen bedre ut. Lampe er klar på at kampen kommer til å bli spilt utendørs.
– Søndag før kampen skal det både saltes og sloddes, samtidig som det er tidlig på dagen, så det kommer til å gå helt greit, sier han.
Åsanes daglige leder kommer likevel med en oppfordring til publikum som har tenkt å ta veien til Myrdal søndag.
– Jeg anbefaler alle som skal på kamp å ta på seg dobbel stilongs, for det kommer til å bli kaldt, sier han.
Åsane leder 2-1 etter den første kampen på Ekeberg. Erik Huseklepp og Michael Ogungbaro snudde kampen for de oransje etter at Lars Olden Larsen hadde gitt hjemmelaget ledelsen i første omgang.
Åsane-KFUM ser du direkte på Eurosport Player og Eurosport Norge søndag fra kl. 12.45.
PS! Tidligere i høst ble gullkampen mellom Brann og Rosenborg i Bergen skjemmet av kulde og dårlige baneforhold. I kjølvannet av oppgjøret innrømmet Brann at det var en feilvurdering ikke å slå på varmenalegget tidlig nok i forkant av oppgjøret.
OBOS-ligaen
Mislyktes med opprykket – nå termineres kontrakten ett år før tiden
18/12/2018 PÅ 20:48
OBOS-ligaen
Glad han slipper å møte Eliteserie-veteranen: – Vet han er vond å spille mot
02/12/2018 PÅ 19:43