Martin Ellingsen ble i dag bekreftet til Molde. Planen er at Kongsvinger-spilleren skal være en del av Ole Gunnar Solskjærs mannskap fra 1. desember og ut 2020. 22-åringens kontrakt med KIL går ut i år, noe som betyr at klubben kun vil sitte igjen med utdanningskompensasjon. Kongsvingers daglige leder, Espen Nystuen, føler klubben fortjente å sitte igjen med mer etter at han har tatt store steg og blitt satset på de siste årene.
– Vi synes det er veldig synd. Vi har opplevd det samme med Linnes (Martin Linnes gikk til Molde red. anm.) som valgte å gå som bosman, sier klubbens daglige leder til Eurosport.no.
– Vi har jobbet lenge med å forlenge, men han valgte ikke å gjøre det, sier Nystuen.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
Spilleren har vært svært ettertraktet det siste året, og har blitt beskrevet som en av OBOS-ligaens beste spillere. Nystuen forteller til Eurosport.no at tre-fire av de største klubbene i Norge, men ikke Rosenborg, har vært interesserte i ungguttens tjenester. Eurosport.no vet at Strømsgodset er blant klubbene. Kongsvinger har imidlertid ikke følt at de ble tilbudt pengene de mente han var verdt, men sitter nå igjen «uten noe som helst».
– Vi har vært interesserte i å selge Martin, men vi har ikke mottatt det rette budet. Vi sitter kun igjen med utdanningskompensasjon, og synes ikke noe om det, sier Nystuen, som presiserer at det er agent og spiller som har valgt overgangen til Molde.
Les også: – Utrolig glad for å spille for Molde

Flere toppklubber i Eliteserien var interesserte

Nystuen har få problemer med å forstå spillerens sportslige ambisjoner, men mener det ville vært utveier som hadde bedre for begge parter.
– Vi skjønner at han ønsker å komme videre. Han har vært åpen hele veien på at han ønsker det.
– Det er synd. Vi har brukt fem år på Martin. Vi sitter igjen med en slikk og ingenting. Vi synes det er synd, sier han.
– Er det noe man kan gjøre for å unngå den type situasjoner?
– Man kan kanskje informere bedre i forkant at det ligger en forventning om at det er lojalitet i sluttlønnen. Vi fikk bud på Ellingsen før sesongen, men vi mente de ikke var gode nok for at vi skulle selge han. Vi lot han gå ut kontrakten. Vi trodde kanskje agenten og Martin kom til å se at klubben hadde fortjent å sitte med noe i hånden, sier han, og utdyper:
– Martin tenker på sin egen karriere. Vi mener det hadde vært mulig å forene begge deler.

Ellingsen: – Jeg har et stort hjerte for Kongsvinger

Kongsvinger-spilleren er klar på at han vil stå på for laget den siste tiden og ønsker først og fremst å fokusere på fotballen i stedet for å tenke over hvem som får hvor mye.
– Jeg har ikke tenkt så mye på det egentlig. Jeg synes det var greit å få det på plass, så jeg kan konsentrere meg om å spille. Jeg har kontrakt med Kongsvinger i et halvt år til, så per nå gir jeg alt for Kongsvinger, sier han til Eurosport.no.
– Tror du avgjørelsen kan oppfattes som illojal, og at noen mener du burde gjort ting annerledes?
– Så klart kunne ting ha vært gjort annerledes. Jeg følte det var riktig. Jeg er klar for å ta et nytt steg, sier han, og presiserer:
– Jeg har et stort hjerte i Kongsvinger, det er den eneste klubben jeg har spilt seniorfotball for. I en ideell verden ville de fått mest mulig penger. Sånn ble det ikke. Nå håper jeg at jeg har gitt mye tilbake via fine øyeblikk på fotballbanen, sier den talentfulle midtbanemannen, som forsikrer at han vil gi alt resten av sesongen.

Kan gå til Molde tidligere enn planlagt

Det er likevel uvisst hva som vil skje rundt Ellingsen den kommende tiden. Nystuen kan ikke garanterere at 22-åringen fullfører sesongen på tenkt vis i Kongsvinger.
– Vi har dialog med Molde rundt at de kanskje ønsker å ta over Martin nå, sier han, men presiserer at det på ingen måte er spikret.
Kongsvingers neste kamp er borte mot serietreer Start på søndag. Se kampen på Eurosport Player fra 18.00.
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26
OBOS-ligaen
Hardarson om Start-exiten: – Har lagt sjela vår i det
15/06/2021 PÅ 16:12