– Det var ikke så mye dramatikk. Det hele gikk rolig og fint for seg. Men litt merkelig var det, sier Ulrik Flo til Eurosport etter at hovedtrener Andrea Loberto trakk seg fra sin stilling i Fredrikstad.
– På hvilken måte var det merkelig?
OBOS-ligaen
Sikret årets første seier etter sjansebonanza
18/04/2022 PÅ 15:55
– Det skjedde veldig brått. Plutselig måtte vi fullføre treninga uten hovedtreneren. Det sier seg selv at det var rart.
  • Se kampen mellom Fredrikstad og Tromsdalen på Eurosport Player søndag klokken 12.00!

Forventer at det lyser vilje av spillerne etter dette

Klubben har hatt en katastrofal sesong i OBOS-ligaen og står i fare for å rykke ned. I beste fall kan det bli kvalifisering på FFK. Eurosport.no har erfart at det har vært sterk misnøye fra spillergruppen med italienerens opplegg over tid.
– Det ble ikke brakt på banen av oss. Han spurte om en evaluering og fikk svaret der. Der kom det ut at han ikke hadde full støtte. Da hadde han stolthet nok og tok vare på den, forklarer Flo.
Deretter skal Loberto ha gått inn på kontoret til daglig leder i klubben, Joachim Heier, og fortalt det samme som han hadde fortalt spillerne: at han ville trekke seg som hovedtrener i Fredrikstad-klubben.
Heier forteller til Eurosport.no at han ikke visste noe om trenerens planer og beskriver det hele som merkelig og overraskende.
Til tross for at det skal ha vært sterk misnøye blant spillerne over lengre tid kom fredagens avgang som en overraskelse for hele stallen. Det er bare to dager til den viktige kampen mot Tromsdalen i OBOS-ligaen. En kamp Heier forventer en spillergruppe som de lyser vilje av etter en slik opptakt til en kamp.
– Når spillerne selv får være med å påvirke dette. Da skal de virkelig svare for seg. Det blir moro å se. De kommer til å løpe som aldri før, sier han.
Artikkelen fortsetter etter videoen!

Fredrikstad-krisen fortsatte mot Ranheim

Begynner jakten på ny trener

– Ingen har lyst til å la seg påvirke når vi er i denne situasjonen. Vi må tenke klubb. Alt om står i hodet på oss er å berge plassen videre i OBOS, sier Flo på spørsmål om hvordan treneravgangen kan påvirke spillergruppa.
Fredrikstad-laget reiser til Tromsø lørdag før søndagens kamp. En kamp assistenttrener Aleksander Olsen vil lede. Selv om trenerens avgang kom brått, har klubben begynt å tenkte smått på veien videre.
– I utgangspunktet er det tre alternativer. Enten tar Aleksander over laget ut sesongen, eller så finner vi noen utenifra om kan lede laget ut sesongen eller så finner vi en permanent løsning veldig fort. Men vi skal være veldig grundige i jobben med å finne en ny hovedtrener, sier Heier.
Etter at Loberto hadde sagt ifra om at han ga seg som hovedtrener i klubben fortsatte spillerne treningen. En trening Heier beskriver som fin med god tilstedeværelse før søndagens kamp.
– Jeg forventer at det var opptakten til, om det ikke er en plettfri strategisk og innsatsmessig kamp, så i hvert fall en de aldri har vært mer slitne etter, avslutter han.
OBOS-ligaen
«Toppklubben» fra Ekeberg: – Norsk fotball trenger disse solskinnshistoriene
14/09/2021 PÅ 12:18
OBOS-ligaen
Ny FFK-opptur: – Ingenting som kommer til å stoppe oss nå
20/05/2021 PÅ 17:54