Populære sporter
All sport
Vis alt

Fikk aldri sjansen i Molde – nå kan OBOS-kometen være på vei tilbake til Eliteserien

Publisert 26/06/2018 klokken 10:43 GMT+2

Erlend Hustads prestasjoner for Notodden har blitt lagt merke til.

hustad

Foto: Eurosport

I 2016 forlot Erlend Hustad Molde til fordel for den daværende andredivisjonsklubben Notodden.
To år og ett opprykk senere seiler 21-åringen opp som en av OBOS-ligaens heteste spillere i forkant av sommerens overgangsvindu som åpner 19. juli.

Får trener-ros

Notodden-trener Kenneth Dokken roser angrepsspillerens prestasjoner denne sesongen.
– Han har hatt god utvikling siden han kom i fjor vinter og hatt fin stigning det siste halve året. Han har både fysikk og fart, noe som gjør at han kan spille både alene og med en makker på topp, sier Dokken til Eurosport.no.
Med seks mål på sesongens 14 første kamper er det ikke bare OBOS-rivalene som har fått øynene opp for angrepsspilleren.
– Mange følger med på Erlend på grunn av alderen, fysikken og scoringsstatistikken. Gode klubber i OBOS-ligaen har tatt kontakt, i tillegg er det reell interesse fra to-tre klubber i Eliteserien. Det er lag som det absolutt er interessant for Erlend å vurdere, sier Hustads rådgiver, Sverre Mauseth, til Romsdals Budstikke.

Føler seg Eliteserie-klar

Hovedpersonen selv føler seg klar til å ta steget opp på øverste nivå om sjansen skulle by seg.
– Jeg har vist at jeg blir bedre når jeg spiller på høyere nivå. Jeg har scoret mot Viking og vi tapte på straffespark mot Odd i cupen. Jeg har alltid hatt ambisjoner om Eliteserien og føler meg klar til å ta steget. Men jeg har kontrakt med Notodden fram til neste sommer, og det kan også bli aktuelt å forlenge den, sier Hustad til RBnett.
Dokken forteller at én klubb har henvendt seg til Notodden om spilleren, men ønsker ikke å røpe hvilket nivå klubben spiller på.
– Erlend kommer til å bli Eliteserie-spiss etter hvert, men om det betyr at han blir det allerede nå er for tidlig å si, sier han, som mener spilleren har godt av å spille flere kamper i OBOS-ligaen før han tar steget videre.
– Når han tar steget til Eliteserien så bør han gjøre det som en viktig brikke. Da tror jeg det er fornuftig med den roen og det fokuset her hos oss, sier Notodden-treneren.
Etter en strålende start på sesongen står Notodden med kun to seire på sine siste ti kamper. Klubben er nummer ti på tabellen før hjemmekampen mot Mjøndalen neste mandag. Den ser du på Eurosport Player.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame