Sesongen går for alvor mot slutten i norsk fotball, og dermed kan fansen igjen begynne å se frem mot en tid med spekulasjoner, overganger og kanskje noen oppfylte ønsker.
Både Bodø/Glimt og Start er klare for Eliteserien og er dermed trolig ekstra lystne på å forsterke troppene før møtet med det gjeveste selskap.
Eliteserien
Får Helland til å koke: – Det er uforståelig dumt. Jeg blir faktisk provosert
27/08/2021 PÅ 20:15

Mener 10-12 OBOS-spillere kan ta steget opp

Ifølge Eurosports fotballekspert Roger Risholt trenger ikke de 16 lagene som skal spille i Eliteserien 2018 å se veldig langt etter nye ansikter, og mener det er gode alternativer på nivå to i norsk fotball.
– Forskjellen er ikke veldig stor. Det er 10-12 spillere i OBOS-ligaen som kan spille i Eliteserien, sier Risholt.
Mathias Normann (fra Bodø/Glimt via Brighton) og Martin Ellingsen (tidligere Kongsvinger) er eksempler på to spillere som nylig har funnet seg til rette i Molde, og vist at man ikke trenger lang tid på å tilpasse seg.
– Ellingsen har vært en av de beste for Molde fra første sekund. De trenerne som følger godt med i OBOS, treffer på de riktige typene. Jeg synes mange trenere har mye å gå på, mener fotballeksperten.
Risholt og tidligere Fredrikstad-sportssjef Joacim Jonsson, som blant annet har vært fotballekspert i C More, har begge satt opp en liste med spillerne de mener Eliteserie-klubbene bør jakte på før neste sesong.
Ingen spillere fra Bodø/Glimt og Start er tatt med ettersom klubbene allerede har rykket opp.
(saken fortsetter under)

Roger Risholts utvalgte:

1. Niklas Sandberg – Ull/Kisa
Han har 21 målpoeng som sentral midtbanespiller, inkludert elleve mål. Det er utrolig sterkt. Han har hatt en solid og jevn sesong og har et bra toppnivå. 22-åringen er god på siste tredjedel og er i en perfekt alder.
2. Amahl William Pellegrino – Mjøndalen
Pellegrino har vært helt strålende og notert seg for 18 mål. Kun toppscorer Kristian Fardal Opseth har flere. Det er imponerende, og for en gangs skyld har han hatt en jevn og stabil sesong. Noen av målene har vært fra et helt annet nivå.
3. Sosha Makani – Mjøndalen
Han har spredd trygghet over hele linjen etter at han kom til Mjøndalen, og lukter på landslagsplass hos Iran. Han må ha en utrolig dårlig agent siden han spiller i OBOS-ligaen.
4. Mads Reginiussen – Ranheim
Reginiussen har hatt en svært solid sesong. Han har scoret tosifret antall mål og har fire målgivende. Det er en av de beste midtbanespillerne i OBOS-ligaen. 29-åringen har vært viktig og scoret avgjørende mål.
5. Kent Håvard Eriksen – Sandnes Ulf
Bodø/Glimt har allerede vært interessert i han. Eriksen har 20 målpoeng for et lag som har vært veldig opp og ned. Han har levert det han skal gjøre og mer til. 15 mål og fem målgivende er absolutt godkjent. Sandnes Ulf-spissen har gode kvaliteter som fort kan passe inn i Eliteserien.

Joacim Jonssons utvalgte:

1. Amahl William Pellegrino – Mjøndalen
Pellegrino har utviklet seg til å bli en klassespiller denne sesongen. Fra tidligere å ha vært en humørspiller og en som helst kun jobbet offensivt har han blitt en spiller som leverer uke inn og uke ut. Har individuelle ferdigheter som få på dette nivået, og fortjener en ny sjanse i Eliteserien
2. Jonathan Lindseth - Mjøndalen
Klarte aldri å slå igjennom i Odd, men har utviklet seg til å bli en elitespiller i Mjøndalen. Meget gode ferdigheter og et svært god overblikk. Har en pasningsfot og kan styre spillet som få på dette nivået. Har i tillegg bra driv med ballen i beina.
3. Niklas Sandberg – Ull/Kisa
Oppvokst og oppdratt i Sandnes/Ulf, men verken de eller noen andre lag i Rogalands-området klarte å se storheten til Sandberg. Han måtte til Østlandet og Ull/Kisa for å få sitt gjennombrudd. Sandberg har smurt maskineriet i et imponerende Kisa denne sesongen og er en av ligaens bedre servitører. De som trodde at Sandberg aldri ville bli elitespiller, kan reversere de tankene.
4. Horenus Tadesse – Levanger
Den unge «midtbaneeleganten» har fått sitt gjennombrudd denne sesongen. Spørsmålet er ikke om han kommer til å spiller Eliteserie-fotball, men når? En artist som publikum kommer på arenaene for se på.
5. Sosha Makani – Mjøndalen
Avslutter listen med en liten outsider, men Makani er en klasseskeeper. Riktignok 30 år og et mislykket opphold i Strømsgodset bak seg, men jeg mener det er få sisteskanser som er bedre enn Makani per dags dato.
Eliteserien
Reagerer sterkt på NFF-grep: – Det der høres helt sjukt ut
21/08/2021 PÅ 09:42
Eliteserien
Reddet heldige RBK med sin første seriescoring på to år
15/08/2021 PÅ 17:52