Strømmen - Bodø/Glimt 1 - 6
Bodø/Glimt hadde lite å spille for i sesongavslutningen borte mot Strømmen.
UEFA Europa Conference League
Mener Saltnes er bedre enn i gullsesongen: – Slik kapteiner skal være
17/09/2021 PÅ 06:31
Divisjonsseieren i OBOS-ligaen var for lengst sikret.
Men for spiss Kristian Fardal Opseth (27), var det ett mål som stod igjen for sesongen: å ta Daniel Nannskogs målrekord fra 2005.
Og åtte minutter før slutt kunne Fardal Opseth endelig slippe jubelen løs.
– Det eneste jeg har tenkt på er å ta den rekorden til Nannskog. Det ble en stor lettelse når jeg endelig tok den i dag, sier en glad Fardal Opseth til Eurosport.no

Ble tipset av journalister

For selv om Bodø/Glimt til slutt slo Strømmen 6-1 i sesongavslutningen, så det lenge ut til at Fardal Opseth ikke skulle klare det.
På stillingen 5-1, med åtte minutter igjen av kampen satt scoring nummer 28 på 30 kamper denne sesongen. Dermed gikk han forbi Daniel Nannskog, som scoret 27 mål for Stabæk tilbake i 2005.
– Det er utrolig kjekt. Ingen tvil om det. Jeg er ekstremt takknemlig overfor mine lagkamerater. I dag slet jeg veldig, var ikke 100 prosent, men de prøvde å finne meg hele tiden, og unnet meg den scoringen. Da var det godt å levere den socringen som måtte til, sier toppscoreren.
Fardal Opseth innrømmer lett at det er det som har vært fokuset hans de siste kampene, etter at han for en stund siden ble gjort oppmerksom på at rekorden var mulig å ta.
– Jeg ble oppmerksom på det etter spørsmål fra noen journalister. De mente det var innenfor rekkevidde å ta den. Da ble det naturligvis et mål for meg, og ekstremt gøy å ta den, sier Fardal Opseth.
Se det historiske øyeblikket mot Strømmen. Saken fortsetter under videoen.

Fardal Opseth ble historisk mot Strømmen

– Skal aldri si aldri

Situasjonen som oppstod da rekorden ble slått var spesiell. For selv om det normalt sett ikke ville vært stor jubel på lagets sjette scoring, kom det desidert største jubelbrølet på stadion da Fardal Opseth endelig scoret. Hele laget, keeper inkludert, stormet over banen for å gratulere sin spiss.
– Det var ekstremt deilig. Plutselig så jeg Simon (Thomas, keeper jorun.anm) var der oppe og jublet med oss. Det viser bare hvilket lag vi er, og hvorfor vi har lykkes så godt. Det blir spennende å se hvva vi kan utrette i Eliteserien, sier målkongen.
Fardal Opseth gikk fra Sogndal til Bodø/Glimt før denne sesongen, etter lite spilletid i Eliteserien i 2016.
Men noe toppscorertittel i Eliteserien i 2018, går han ikke automatisk for.
– He he, jeg vet ikke om jeg skal være så drastisk. Jeg vil ikke uttale meg om noe mål for neste sesong nå. Toppscorertittelen blir nok for tøff, men en skal aldri si aldri.
UEFA Europa Conference League
Knutsen om Mourinho-møte: – Det driter jeg egentlig i
16/09/2021 PÅ 07:11
UEFA Europa Conference League
Knutsen om Rosenborgs henvendelse: – Det er jo veldig hyggelig
15/09/2021 PÅ 12:34