Gaute Helstrup er ferdig som hovedtrener i Tromsdalen. et melder klubben i en pressemelding.
Helstrup ledet Tromsdalen til niendeplass i OBOS-ligaen. Det er det beste klubben har prestert i 1. divisjon etter at det ble 16 lag i ligaen.
Mandag ga han Tromsdalen-ledelsen beskjed om at han ikke fortsetter som trener i klubben.
OBOS-ligaen
OBOS-klubb permitterer samtlige spillere
18/03/2020 KLOKKEN 16:47
Ifølge avisen iTromsø ble Helstrup tilbudt en ettårskontrakt, men valgte å avslå denne.
– Vi ga han et tilbud om en ettårskontrakt fordi det skjer og har skjedd mye i klubben for tiden, og vi vil se hvordan klubben ser ut om et års tid, sier styreleder Are Bessesen til iTromsø om årsaken til at klubben kun tilbød Helstrup en ettårsavtale.
– Jeg er overrasket og samtidig skuffet over at dette skjer. Han valgte å takke nei mandag kveld, og det er ikke alltid det går, sier Bessesen videre til avisen.
Helstrup har vært i Tromsdalen i 22 år. I 13 av disse årene har han vært trener rundt klubbens A-lag. De siste syv sesongene har han vært hovedtrener i klubben.
Nå blir det en tøffere oppgave enn forventet og ønskelig for TUIL-ledelsen å forberede laget til neste års OBOS-liga.
– Jobben for å bli klar for 2018 sesongen blir nå intensiv og krevende, men vi jobber videre med å få på plass løsninger som skal speile ambisjonsnivået om å etablere seg i OBOS-ligaen med de rammebetingelsene som kreves for å klare dette. Vi vet at dette kommer til å ta tid, og vi kommer til å bruke alle nødvendige ressurser for å gjøre dette på en best mulig måte, skriver klubben i pressemeldingen.
OBOS-ligaen
Mislyktes med opprykket – nå termineres kontrakten ett år før tiden
18/12/2018 KLOKKEN 20:48
OBOS-ligaen
Glad han slipper å møte Eliteserie-veteranen: – Vet han er vond å spille mot
02/12/2018 KLOKKEN 19:43