Tidligere denne uken ble det klart at Olav Øby ble klar for Kristiansund, nå bekreftes det av klubben i en pressemelding,hvor også OBOS-ligaspiller Torgil Øwre Gjertsen blir presentert. I tillegg har klubben nettopp gitt slipp på Rocky Lekaj.
– Torgil gir oss en spisskompetanse fremover på banen. Han er veldig hurtig, og er en typisk skapende kantspiller som kan få hvilken som helst motstander i ubalanse, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen før han legger til:
– Han er en kreativ spiller som garantert vil høste mange målpoeng for KBK.
OBOS-ligaen
Treneren har planen klar: Slik skal formlaget berge plassen
15/09/2021 PÅ 10:40
25-åringen har signert kontrakt med klubben ut 2019. Den tidligere OBOS-ligaspilleren kommer til Kristiansund fra Ranheim og kan spille både høyre og venstre kant.

– En typisk midtbanedirigent

Midtbanespilleren Olav Øby kommer på lån fra Sarpsborg 08, hvor han de siste to årene har vært på utlån til Strømmen IL hvor han har spilt i OBOS-ligaen.
– Øby er en meget skolert, disiplinert og sulten fotballspiller. En duellsterk boks til boks-spiller med gode basisferdigheter. En typisk midtbanedirigent med trykk og enorm løpskapasitet, forteller Michelsen om 22-åringen før han legger til:
– Olav har også en treningsmentalitet og profesjonalitet som KBK vil nyte godt av.

– Han tilfører en ekstra dimensjon vi kan benytte

Samme dag som to nye spillere blir hentet inn, har også en spiller forlatt Eliteserie-klubben. Fredrikstad fotballklubb bekreftet torsdag ettermiddag på sin hjemmeside at den tidligere Kristiansund-spilleren Rocky Lekaj har signert kontrakt ut 2018-sesongen. Det er spilleren svært fornøyd med.
– Det er godt å komme hit. Jeg kjenner hva Andrea (Loberto) står for fotballmessig fra før, og det var mye av grunnen til at jeg valgte Fredrikstad - at de har en plan for meg, sier Lekaj.
Før overgangen til Kristiansund sommeren 2016, bøttet 27-åringen inn mål for Raufoss i både OBOS-ligaen og Post Nord-ligaen. På 85 kamper scoret han 70 mål. Det er noe hans nye trener vil dra nytte av.
– Rocky er en spiller med OBOS-ligaerfaring, som kan skape ubalanse hos motstanderen. Han har gjennombruddsfart med ball og et øye for mål, sier Fredrikstad-trener Andrea Loberto før han legger til:
– Han tilfører en ekstra dimensjon vi kan benytte denne høstsesongen.
Fredrikstad ligger på 14. plass på tabellen i OBOS-ligaen etter 16 spilte kamper. Rocky Lekaj er klar for å bidra med sine styrker.
– Jeg scorer mål. Jeg liker å ha ball, å utfordre med ball, og skape noe. Jeg liker å ta ansvar og å spille under press, så sånn sett er det perfekt å komme til Fredrikstad, sier angrepsspilleren før han legger til:
– Jeg kjenner så mye energi i meg nå! Jeg gleder meg bare veldig til kampen på søndag, så vi får kommet i gang, smiler han.
Søndagens OBOS-ligakamp mellom Fredrikstad og Strømmen kan du se direkte på Eurosport Player fra 17.55.
OBOS-ligaen
«Toppklubben» fra Ekeberg: – Norsk fotball trenger disse solskinnshistoriene
14/09/2021 PÅ 12:18
OBOS-ligaen
Ny FFK-opptur: – Ingenting som kommer til å stoppe oss nå
20/05/2021 PÅ 17:54