17 av 30 runder er spilt i OBOS-ligaen før ballen igjen triller helgen. Eliteserien har vært inne i sommermodus de siste ukene, men det betyr på ingen måte at OBOS-ligaen har tatt en pause. Faktisk har det blitt spilt syv serierunder i juni og juli. Utfallet av de kampene er blant annet at Bodø/Glimt for alvor har vist at de ønsker å rykke rett opp igjen til Eliteserien. Ranheim, Start og Sandnes Ulf fremstår har utmerket seg som lagene som kan true Glimt.
I motsatt ende ser det tyngst ut for Arendal og Elverum, men fortsatt er det svært jevnt, noe som betyr at spenningen virkelig lever når vi skriver august.
Les også: Nærmer seg OBOS-ligaen: – En av Norges beste frisparkskyttere
OBOS-ligaen
OBOS-klubb permitterer samtlige spillere
18/03/2020 PÅ 16:47
Eurosports ekspert på OBOS-ligaen, Roger Risholt, har ikke overraskende brukt store deler av sommeren på å følge med på hva som skjer på det nest øverste nivået i norsk fotball. Det gjør at han har kommet frem til en liste på de ti spillerne han mener har vært best i juni og juli. Risholt har også rangert de tre beste trenerne i samme periode.

Roger Risholt

Foto: Eurosport

Dette er Risholts topp ti-spillere for juni og juli:
1. Endre Kupen, Florø: Han har åtte mål på de siste fem kampene. Han scoret hat-trick mot FFK i en 4-1-seier. Kupen er en som lukter mål og ofrer seg i boksen. Han er hurtig på de første meterne, samtidig som han er god både rett- og feilvendt. Kupen har kun startet ni kamper og har ni mål. Det er helt sykt bra.
2. Ulrik Saltnes, Bodø/Glimt: Han har fem mål på de siste fire kampene, og det har vært avgjørende mål. Han har hatt en fantastisk utvikling. I starten av sesongen slet han med å spille seg til fast plass på laget, men nå har han klart å gjøre indreløperplassen til sin. Han har vært helt strålende, både i åpent spill, til å score mål og han har bra ferdigheter. Det har vært Glimts beste spiller. Hadde det ikke vært for Kupens målsnitt ville han ha vært på førsteplass.
3. Christian Eggen Rismark, Ranheim: Han har vært på listen tidligere. En bauta i forsvaret. Ranheim har kun sluppet inn 18 mål på 17 kamper, og han er mye av grunnen til det. Han er svært god i oppspillsfasen, har en god venstrefot, kan slå kort og langt, og tre i mellomrom. Jeg er sikker på at han snart er på vei vekk fra Ranheim. Jeg mener han fort kan bli moden for et høyere nivå om et år eller to. Med utviklingen lukter det Rosenborg om kort tid. Jeg vil tro de melder seg på hvis han fortsetter som nå. Han er god nok til å spille i Rosenborg om kort tid.
4. José Ángel Jurado, Bodø/Glimt: Han har hatt en tøff åpning hvor han slet med å finne seg til rette, men nå har han endelig funnet sin posisjon i laget. Han har et herlig overblikk og et pasningsrepertoar som er på et helt annet nivå enn OBOS-ligaen. Han har vært solid i sin dype posisjon for et meget godt Bodø/Glimt-lag.
5. Runar Hove, Florø: Når Kupen er god i den ene enden, er Hoven god i den andre. Han er bra på dødball og god i begge bokser. Florø har kun sluppet inn ni mål på de siste syv kampene. Dette er en spiller som snart er moden for et høyere nivå. Det er flere klubber som er inne og snuser på han.
6. Kent Håvard Eriksen, Sandnes Ulf: Han har vært god og stabil lenge. Han gjør målpoeng i stort sett hver eneste kamp. Det er en spiller som løper mye riktig og som er en viktig brikke i angrepsrekken til Sandnes Ulf.
7. Mads Reginiussen, Rainheim: Reginiussen har også vært på listen tidligere. Han har vært stabil i hele år. En mann som er god i mellomrommet og gjør viktige mål for Ranheim. Han er en av de mest rutinerte spillerne. Rett og slett meget viktig for laget.
8. Kristian Fardal Opseth, Bodø/Glimt: Han gjør mål jevnt og trutt. Nå står han med fem scoringer på de siste syv kampene. Er god i oppspillsfasen, og er en sentral mann for Glimt. Har også egenskapen at han kan gjøre ting på egen hånd.
9. Kristoffer Ødemarksbakken, Ull/Kisa: Denne spilleren har vært god for Ull/Kisa over lengre tid. Han har vært stabil. Det er snakk om en hurtig bakromsspiller med et herlig steg. Det gjør at det er ekkelt å møte han.
10. Espen Børufsen, Start: Et lyspunkt for et Start-lag som kun har tatt ni poeng på de siste syv kampene. Han gjør viktige mål og har vært solid i hele år.

Topp tre trenere:

1. Terje Andre Rognsø, Florø: De står med 18 poeng på de siste syv kampene og har fem strake seiere. På disse kampene har de scoret 20 mål og kun sluppet inn ni. Det er ingen over og ingen ved siden. Han har vært helt strålende i juni og juli, to måneder hvor de til sammen har tatt fire poeng mer enn Glimt. De hadde en del skader i starten av sesongen, men kom godt ut av det. Samholdet, entusiasmen, gleden og mentaliteten er enestående. Han har vært i klubben i mange år og gjort mye riktig.
2. Aasmund Bjørkan, Bodø/Glimt: Bjørkan og Kjetil Knutsen har virkelig fått sving på laget og nå ser det ut til å fungere spillemessig. De har vært det beste laget i OBOS-ligaen og spiller strålende fotball. De scorer mye mål og er meget solide. De blir bare bedre og bedre for hver kamp, så motstanderne følger nesten ikke med når de kommer med sitt offensive skyts.
3. Arne Sandstø, Jerv: Etter en elendig åpning, har laget 13 poeng på de siste to månedene. De fleste forventet at Jerv skulle ligge i toppen. Det er laget som har plukket tredje mest poeng i juni og juli. Tidligere har de fått dårlig betalt, men nå peker pila oppover for klubben. Spillere, klubb og trener har taklet de første månedene med motgang bra. Der de fleste sparker trenere, har de holdt fast og vil forlenge. Det har de fått igjen for. De har vært gode spillemessig og begynner å ta poeng.
OBOS-ligaen
Mislyktes med opprykket – nå termineres kontrakten ett år før tiden
18/12/2018 PÅ 20:48
OBOS-ligaen
Glad han slipper å møte Eliteserie-veteranen: – Vet han er vond å spille mot
02/12/2018 PÅ 19:43