Vi skriver mai måned og fem runder OBOS-liga-fotball er allerede unnagjort siden seriestart 2. april.

40 kamper på under en måned har bydd på både positive overraskelser og store skuffelser. Men ennå er det lenge igjen, og i verdens mest uforutsigbare liga kan alt snu, nærmest over natten.

OBOS-ligaen
OBOS-klubb permitterer samtlige spillere
18/03/2020 PÅ 16:47

Inntil videre har vår OBOS-liga-ekspert Roger Risholt satt opp det han mener er april måneds beste spillere, trenere, men også de største skuffelsene så langt.

Serieleder Bodø/Glimt kjenner pusten av Ull/Kisa og Ranheim tett i nakken, med Mjøndalen, Start og Sandnes Ulf hakk i hæl. Topplistene er naturligvis preget av mange innslag fra disse klubbene, mens skuffelsene befinner seg i andre enden av tabellen.

(saken fortsetter under bildet)

Vår OBOS-liga-ekspert Roger Risholt er i listehumør.

Foto: Eurosport

Dette er Risholts beste og verste for april:

Månedens spillere:

1. Mads Reginiussen, Ranheim: Reginiussen er god både med og uten ball. Han er den viktigste spilleren i et ungt Ranheim-mannskap. Har i tillegg bidratt med to scoringer og en målgivende.

2. Pontus Silfwer, Mjøndalen: Kapteinen til Mjøndalen er kreativ og leken. En spiller med stor fotballforståelse. Han har dominert i OBOS-ligaen så langt.

3. Emmanuel Troudart, Ullensaker/Kisa: Troudart er en klippe i forsvaret til Ull/Kisa og rydder opp i stor stil. Franskmannen kom som et ubeskrevet blad, men blir neppe lenge på dette nivået om han fortsetter å levere på samme nivå fremover.

4. Martin Bjørnbak, Bodø/Glimt: Bjørnbakk er meget dominant i forsvaret til serielederen. Han er svært duellsterk og har i tillegg en fantastisk dødballfot.

5. Eirik Wichne, Start: Wichne er fantastisk offensivt med en utrolig løpskraft. Høyrebacken kommer alltid villig opp langs kanten og er en viktig del av Start sitt offensive spill.

6. Christian Rismark, Rahneim: Ranheims kaptein har så langt vært en bauta i forsvaret til trøndrerne og er grunnen til at laget nesten ikke slipper inn mål. Han er også god og viktig i oppspillsfasen.

7. Amahl Pellegrino, Mjøndalen: Pellegrino er publikumsspilleren som har levert. Nå har han også lært seg å løpe begge veier. Står med fire mål og en målgivende på fem kamper for Mjøndalen.

8. Ousseynou Boye, Mjøndalen: Senegaleseren er toppscorer i OBOS-ligaen og da må han naturligvis være med på en slik liste. Slo til med sesongens første hat trick mot Kongsvinger.

9. Christian Aas, Ullensaker/Kisa: Aas er en undervudert og viktig spiller begge veier for Ull/Kisa. Midtbanemannen ligger som regel alltid rett defensivt og er god i frispillingsfasen offensivt.

10. Kristian Fardal Opseth, Bodø/Glimt: En tøff og fysisk spiller med gode avslutteregenskaper. Den tidligere Sogndal-spissen har gjort jobben med å score viktige mål for serielederen.

Se høydepunktene: Bjørnbak avgjør med knallhardt frispark – like etter blir han utvist

Måndens trenere:

1. Svein Maalen, Ranheim: Trønderne har levert bra både resultatmessig og spillemessig mot tøff motsand. De har bare sluppet inn tre mål, noe som er minst av samtlige lag i OBOS-ligaen. Maalen leder ligaens største overraskelse så langt.

2. Vegard Skogheim, Ullensaker/Kisa: Skogheim har gjort Ull/Kisa til et vanskelig lag å møte. De scorer mye og har til nå slippet inn lite. For sesongstart var han veldig smart på overgangsmarkedet og gjort veldig mye fornuftig.

3. Vegard Hansen, Mjøndalen: Tredjeplassen stod mellom Hansen og Aasmund Bjørkan i Bodø/Glimt, men Mjøndalen har overrasket ut fra forventningene. Bruntrøyene har spilt feiende flott fotball og fått en kanonstart på sesongen.

Mjøndalen og Boye lekte med Kongsvinger

Skuffelsene:

1. Dinko Trebotic, Fredrikstad: Ble hyllet med store ord da han kom til klubben, men har som resten av Fredrikstad-laget skuffet stort i sesonginnledningen.

2. Michael Ogungbaro, Jerv: Nigerianeren er en av de beste spillerne i ligaen, men har ikke vært i nærheten av å få ut potensialet sitt ennå.

3. Robert Stene, Levanger: Stene koommer til å score masse mål i år også, men har skuffet i innledningen og står bare med ett mål så langt.

4. Kirill Suslov/Adrian Ovlien: Fjerdeplassen deles mellom Kongsvingers midtstoppere. Forrige sesongs cupaskeladd har ikke klart å tette igjen bakover og står med tolv baklengs på bare fem kamper. Mye rot og personlige feil har kostet Kongsvinger viktige poeng i sesonginnledningen.

5. Aleksander Lind, Jerv: Skal Jerv ha målsetting om å være med i toppen så må Lind levere, men det har han ikke gjort til nå. På de fem første kampene står spissen fremdeles uten nettkjenning for et lag som ennå har til gode å vinne.

Scoret og feiret med «teppe-stikk» til Jerv

OBOS-ligaen
Mislyktes med opprykket – nå termineres kontrakten ett år før tiden
18/12/2018 PÅ 20:36
OBOS-ligaen
Glad han slipper å møte Eliteserie-veteranen: – Vet han er vond å spille mot
02/12/2018 PÅ 19:43