August-rundene har flydd forbi i en forrykende fart. Allerde tirsdag var månedens fire spillerunder unnagjort da Bodø/Glimt tok seg av Kongsvinger borte på Gjemselund i en underholdende fotballkamp. Nå tar OBOS-ligaen en velfortjent pause til helgen, og ruller i gang igjen første helg i september med flere spennende oppgjør.
På toppen av tabellen har Bodø/Glimt tatt ytterligere steg mot en lynkjapp retur til Eliteserien med fire strake seirer og dermed økt forspranget ned til Start på andreplass som nå er på hele ti poeng. I bunnen har det ikke vært altfor mange forandringer, men med en helt fryktelig august-måned, har Åsane virkelig blandet seg inn i bunnstriden. Bortekampen mot Fredrikstad i neste runde blir dermed høyinteressant.
Kampen om kvalikplassene er vidåpen og flere og flere lag melder seg på. Ullensaker/Kisa har, til tross for tøft kampprogram, plukket 7 av 12 mulige poeng, henger for alvor med i kampen om en av fire plasser som sikrer kvalik til Eliteserien. Like bak lusker imidlertid Strømmen, Mjøndalen og Levanger, tre lag som garantert har like lyst på den plassen som Jessheim-laget.
OBOS-ligaen
OBOS-klubb permitterer samtlige spillere
18/03/2020 PÅ 16:47
Det er likevel de gule fra Aspmyra som stjeler det meste av oppmerksomheten Eurosport-ekspert Roger Risholts liste over de beste trenerne og spillerne i måneden som snart har gått. Risholt erkjenner at det kanskje kan være litt kjedelig for supportere av andre lag, men er klar på at det var umulig å komme utenom når serielederne har levert som de har gjort.
– Det er utrolig mye Bodø/Glimt på denne listen, det blir kanskje litt kjedelig, men når de har vært så overlegne, er det vanskelig å komme utenom, sier Risholt.
Denne måneden har han også gjort en vri og droppet skuffelsene, og varter heller opp med en litt annen vri.
– Det har vært så mye fokus på dommerne den siste tiden, at jeg ville trekke frem denne debatten litt. En skuffelse-liste hadde også blitt litt som å gjenta seg selv, da det stort sett er de samme lagene som blir trukket frem hver gang – noe som ikke er veldig rart, sier mannen som følger OBOS-ligaen svært tett.
Artikkelen fortsetter under bildet

Bodø/Glimts Vegard Leikvoll Moberg gratuleres av Kristian Fardal Opsethunder 1. divisjons kampen mellom Bodø/Glimt og Start på Aspmyra stadion

Foto: Scanpix

Risholt har uansett kommet frem til følgende liste, og vi begynner med trenerne:

Trenere:

1. Aasmund Bjørkan, Bodø/Glimt: Det må bli sånn. Glimt fosser mot Eliteserien. I august har de fire seirer av fire mulige og 14-0 i målforskjell, det er helt vilt. Bjørkans menn har levert masse offensiv god fotball, og selv på dårlige dager (som tirsdag mot Kongsvinger), vinner de fotballkamper uten å slippe inn mål. De viser at de er et lite hakk over de andre lagene i ligaen.
2. Vegard Skogheim, Ull/Kisa: Det har vært en god måned for Skogheim. Ull/Kisa har møtt tre av topplagene og likevel fått med seg bra resultater. De var uheldige at de ikke tok poeng mot Start, og på bortebane har de tatt to sterke seirer mot Ranheim og Åsane hvor de samtidig har scoret syv mål. Skogheim fremstår som en meget god representant for klubben. Det sjelden utbrudd eller kontrovers rundt ham og resten av laget.
3. Hans-Erik Eriksen, Kongsvinger: Kongsvinger lå helt i bunnen av tabellen, men har kjempet seg opp med flere sterke resultater. 6-1 mot Jerv lag seg høre. I tillegg slo de Åsane borte og spilte en god kamp mot serieleder Glimt. Kongsvinger viser at toppnivået er bra og mot Glimt er de de beste laget i store deler av kampen. Toget med tanke på hva som skjer på toppen av tabellen er gått, men de kan bli farlige neste år om de fortsetter i samme spor.
Artikkelen fortsetter under videoen

Opseth-hat trick på åtte minutter

Spillere:

1. Kristian Fardal Opseth, Bodø/Glimt: Det er samme trener og samme spiller som forrige måned, men det er vanskelig å komme utenom. Matchvinner-scoringen mot Kongsvinger sender Opseth opp på førsteplass. Han har scoret sek mål på fire kamper, blant annet et hat trick mot Arendal på åtte minutter. 18 mål på 21 kamper i OBOS-ligaen er knallsterkt. Daniel Nannskog scoret 27 for Stabæk i 2005. Opseth har muligheten til å bli historisk om han fortsetter i samme tempo ut sesongen.
2. Kristoffer Ødemarksbakken, Ull/Kisa: Ødemarksbakken har fire mål på fire kamper, noe som er meget bra. Men han er ikke bare målscorer, han er også flink til å utfrodre og skape ubalanse hos motstander og er en vanskelig mann å få has på. En av nøklene til Ull/Kisas offensive spill.
3. Kent Håvard Eriksen, Sandnes Ulf: Enda en het spiller med fem mål og en målgivende. Det gir like mange målpoeng som Opseth. Eriksen Utrolig viktig for det offensive spillet til Sandnes Ulf og er en spiller som leverer kamp etter kamp. Det er ikke rart klubber på høyere nivå har ham i kikkerten.
4. Martin Bjørnbak, Bodø/Glimt: Bjørnbak er OBOS-ligaens beste midtstopper. I august har han vært bautaen i et lag som ikke har sluppet inn et eneste mål. Det ser rett og slett ut som det er enkelt for ham å spille fotball, og han kommer skjelden i vanskeligheter. Samarbeidet med Marius Lode har vært fantastisk.
5. Niklas Castro, KIL: Kongsvingers angrepsspiller har notert seg for ett mål og to målgivende mot Jerv og ett mål mot Åsane. I tillegg har ahn en god frisparkfot og var uheldig at det ikke ble mål mot Glimt. Han er en veldig bevegelig spiller med bein som går som trommestikker. Han viser at han har potensial til å spille på et høyere nivå, men jeg tror det er viktig for ham å fortsette utviklingen i KIL.
6. Ulrik Saltnes, Bodø/Glimt: Vært veldig god lenge for Glimt. Bortsett fra en svak kamp mot Kongsvinger, har han vært fantastisk på midtbanen for serielederne. I august har han notert seg for tre scoringer og to målgivende, noe som er veldig bra for en spiller i hans posisjon.
7. Jens Petter Hauge, Bodø/Glimt: Det som er artig er at alle Hauges fire målgivende i august har vært til toppscorer Opseth. I hat tricket mot Arendal hadde Hauge målgivende på alle de tre scoringene. Han er en ung spiller med stor en fremtid.
8. Kjell Rune Sellin, Sandnes Ulf: Sammen med Erisken er han den som står for det offensive hos Sandnes Ulf. Sellin fortsetter som han har gjort i OBOS-ligaen de siste årene. Det ser ut som han har kommet fint inn i miljøet i Ulf og utvikler seg på en bra måte ute under Bengt Sæternes.
9 José Angel Jurado, Bodø/Glimt: En spiller jeg hadde store forventninger til foran sesongen. Nå har han endelig fått sving på sakene og blitt varm i Bodø/Glimt-trøya. Han styrer midtbanen på en glimrende måte med et fantastisk overblikk og strøken pasningsfot, og viser at han har nivået inne for å spille på et høyere nivå.
10. Steinar Strømnes, Strømmen: Kaptein Strømnes er en av hovedårsakene til at Strømmen slipper inn lite mål. Han betyr enormt mye for laget og er en midtstopper som er god med ball samtidig som han kan ta for seg i duellspillet.
Artikkelen fortsetter under bildet

Ødemarksbakken

Foto: Scanpix

Overraskelsen:
Dommerne: Der det har blitt levert mye dårlig dømming og svake dommerprestasjoner i Eliteserien den siste tiden, har flere dommere i OBOS-ligaen levert stabilt veldig gode prestasjoner. Det er fortsatt forskjell på dommerne her og, men nivået jevnt over har vært veldig oppløftende i en perioder der dommere har blitt veldig kritikkutsatte. Kanskje dommersjef Terje Hauge burde vurdere å gjøre noen bytter internt mellom Eliteserien og OBOS-ligaen?
OBOS-ligaen
Mislyktes med opprykket – nå termineres kontrakten ett år før tiden
18/12/2018 PÅ 20:48
OBOS-ligaen
Glad han slipper å møte Eliteserie-veteranen: – Vet han er vond å spille mot
02/12/2018 PÅ 19:43