Onsdag kveld ble det klart at Erik Huseklepp fortsetter karrieren i Åsane.
33-åringen var leid ut til Bergens-klubben i høst fra FK Haugesund, og har nå skrevet en permanent avtale med de oransjkledde. Huseklepp kommer vederlagsfritt fra FKH.
OBOS-ligaen
OBOS-klubb permitterer samtlige spillere
18/03/2020 PÅ 16:47
– Jeg har trivdes veldig godt i Åsane nå i høst, og ser frem til en ny sesong der. Åsane er et godt alternativ for meg, sier Huseklepp til Eurosport.
Etter det Eurosport kjenner til har det måttet eksterne investorer på banen for sikre Huseklepp-underskrift for Åsane.

Peker på forholdet til Mjelde

Huseklepp returnerer til Bergen av familiære årsaker. Han har den siste tiden vært sterkt linket til en annen lokal klubb, Nest Sotra, men sier til Eurosport at Åsane hele tiden var hans første prioritet.
– Jeg ga klar beskjed til Nest Sotra at jeg ville høre hva Åsane hadde å komme med først. Jeg har et veldig godt forhold til Mons Ivar Mjelde, som jeg har trent under i mange år.
– Er han hovedgrunnen til at du valgte Åsane?
– Både han og spillerne. Miljøet generelt, egentlig. Jeg har fått et veldig godt inntrykk av hele klubben i min tid her. Jeg har kommet veldig godt inn i gruppen. Det er hele totalpakken som gjør at valget falt på Åsane.
Eurosport har ikke lyktes å komme i kontakt med Mjelde, men Åsanes sportssjef Trond Bjørndal kan fortelle at både han og Mjelde er meget godt fornøyde med å sikre seg Huseklepp på permanent basis.
– Jeg er alltid glad hvis spillerne våre liker treneren. Vi er begge veldig glade for å videreføre samarbeidet med Erik. Han er ekstremt erfaren, en god fotballspiller og en person som er flink til å skape et godt klima rundt seg. Det er bare plussfaktorer rundt det å få ham til klubben, sier Bjørndal til Eurosport.
– Hvorfor tror du han valgte å bli hos dere?
– Han føler nok at han har blitt tatt godt imot. Han føler han har med mennesker å gjøre som har forståelse for hans totalsituasjon. Han ser, som mange andre, et potensiale i klubben som han har troen på.

Hinter om flere signeringer

Bjørndal tror signeringen av Huseklepp vil gi en signaleffekt både i og utenfor klubben.
– Å få Erik på plass så tidlig, sender et tydelig signal. At en ressurs som Huseklepp anser Åsane for å være et attraktivt alternativ, blir nok registrert også av spillere utenfra.
– Så dere har ambisjoner om å gjøre flere forsterkninger?
– Vi er klar over at det å hente referansespillere med erfaring kan være noe som gir en dytt i utviklingen om å ta neste steg. Uten at jeg vil si noe mer akkurat nå, så er det ikke utelukket og utenkelig at vi kan lete etter slike spillere også utenfor byen. Du er noen ganger nødt til å gjøre det, uten at jeg sier vi vil gjøre det.

Høyner ambisjonene

Forrige sesong ble Åsane nummer 12 i OBOS-ligaen. Huseklepp er klar på at klubbens ambisjoner ligger langt høyere i 2018.
– Jeg tror og håper at vi kan slå bedre fra oss neste år. Jeg vet at klubben har dette som et mål, så får vi se hva som skjer. Det er få ting som har satt seg ennå, men jeg vet at de ønsker å satse, og har ambisjoner om å komme høyt oppe på tabellen.
Bjørndal innrømmer at klubben vil være forsiktige å melde for mye i forkant av 2018-sesongen.
– Det er vanskelig å flagge seg selv høyt på OBOS-tabellen. Vi vet at det handler om én ting i denne ligaen, og det er hardt arbeid. Det må vi legge ned på treningsfeltet hver dag.
Men at han nå ser optimistisk på fortsettelsen etter onsdagens gladmelding, er ikke å legge skjul på.
– La meg si det sånn - vi ligger i alle fall foran skjema. Og det er lenge til seriestart 2018. Så får vi se hva som skjer, hehe.
OBOS-ligaen
Mislyktes med opprykket – nå termineres kontrakten ett år før tiden
18/12/2018 PÅ 20:48
OBOS-ligaen
Glad han slipper å møte Eliteserie-veteranen: – Vet han er vond å spille mot
02/12/2018 PÅ 19:43