FREDRIKSTAD/OSLO (Eurosport.no)
Han har bare hatt fem dager i lag med Fredrikstad-spillerne.
OBOS-ligaen
«Toppklubben» fra Ekeberg: – Norsk fotball trenger disse solskinnshistoriene
14/09/2021 PÅ 12:18
Men Bjørn Petter Ingebretsen har allerede sett store forandringer i løpet sin første uke som FFK-trener.
– Vi kjørte samme typen trening i dag (fredag) som på mandag og jeg så forskjell på engasjementet i gruppa. I dag var det veldig bra. På mandag var det litt dødt og søkende. Vi har hatt progresjon på det vi har jobbet med, så her er det bare å glede seg, sier Ingebretsen til Eurosport før søndagens skjebnekamp.
For søndag klokken 15 kan Fredrikstad være et 2. divisjonslag. For om Fredrikstad skal nå kvalik, må Østfold-laget trolig slå Sandnes Ulf hjemme, og i tillegg ha hjelp av Mjøndalen, som møter den andre nedrykkskonkurrenten, Elverum.
Men «BP» føler seg sikker på at han minimum får lede laget i en kvalifisering, og nekter for at det blir med denne ene kampen.
– Jeg har kjempetro på dette. Det blir tre uker, det blir selvfølgelig ikke en uke, sier en selvsikker Ingebretsen.

Etablerte «rutinegruppe»

Med hjelp av spillersamtaler gjennom uka, håper han å ha snudd det mentale i laget, slik at de er klare for det som møter dem søndag.
– Det har vært mange samtaler, og vi har hatt mye humor og gjort mye morsomt sammen gjennom hele uka. Det er det viktigste, sier Ingebretsen.
I tillegg har han etablert en «rutinegruppe», som har fått et ekstra ansvar. Gruppen består av kaptein Ulrik Flo, Mislav Leko, Edvard Skagestad, Patrik Karoliussen og Henrik Furebotn.
– Jeg trenger hjelp, siden jeg har så kort tid. Jeg kan ikke klare alt selv på en uke, så jeg har med meg fem av de eldste spillerne som får litt ekstra ansvar på trening og utenfor trening, sier Ingebretsen.

– Vet ikke hvordan jeg ville taklet det

Ludvig Begby er Fredrikstad-gutt, og har spilt for klubbens A-lag siden 2013, da han fikk debuten som 16-åring.
Han klarer fortsatt ikke å forestille seg et scenario der laget ikke lenger er et OBOS-liga-lag.
– Dette er klubben min. Jeg vet ikke hvordan jeg ville taklet det om det verste skulle skje, seier Begby.
20-åringen mener BP i løpet av kort tid har klart å fått inn litt humør i spillergruppa.
– Jeg kjente både BP og Alexander (Straus, assistent) litt fra før, gjennom noen kompiser jeg har spilt med tidligere. Det inntrykket jeg hadde av dem har bare blitt forsterket. Det er to fine folk som kan mye fotball og rett og slett har morsomme treninger, sier han.

Tror trenerskiftet kan avgjøre skjebnen

Fredrikstad-kaptein Ulrik Flo mener at det er en helt annen optimisme i gruppen nå kontra før Ingebretsen kom på treningsfeltet.
– Alle gir de ekstra prosentene mer enn de pleier å gjøre. Alle er «på tå hev», og vil vise seg fram. Så naturligvis har vi hatt en veldig bra uke, sier Flo.
Han skryter av personen Ingebretsen, og hvordan han har fått humøret tilbake blant spillerne etter den famøse kampen i Tromsdalen.
– Han er en veldig koselig fyr, men samtidig respektert. En fin kombinasjon der vi hører på hva han har å si, samtidig som vi kan le og ha en koselig atmosfære.
– Dette kan ha vært nødvendig for å bikke OBOS-plassen i vår favør, mener Flo.
OBOS-ligaen
Ny FFK-opptur: – Ingenting som kommer til å stoppe oss nå
20/05/2021 PÅ 17:54
OBOS-ligaen
Snudde kampen etter fantastisk scoring: – Det oser vilje av det der
15/05/2021 PÅ 19:58