Presentasjonen skjedde på en pressekonferanse på Viking Stadion tirsdag morgen.
– Det blir en stor utfordring, men jeg er sterk i troen på at Viking skal kunne komme tilbake i toppen. Vi har et veldig godt utgangspunkt med en god spillerstall, og klarer vi å få de vi har en god del bedre, både invididuelt og som lag, ser det lyst ut. I tillegg er det jo ingen hemmelighet at vi leter etter nye fjes i tillegg, sier Berntsen.
  • Se terminliste-sendingen for Eliteserien på Eurosport Norge og Eurosport Player tirsdag fra 20.00!
Eliteserien
Tripic-perle overlistet umulige Grytebust: – En ubeskrivelig følelse
10/04/2022 PÅ 19:52
Berntsen har de siste årene hatt administrative jobber, men ser veldig frem til å komme tilbake på treningsfeltet.
– Absolutt. Når du har vært fotballtrener, så er det kjekkeste å jobbe daglig på feltet. Jeg har reist utrolig mye de siste årene og sett veldig mye fotball, så selv om jeg har vært vekke fra feltet de siste årene, føler jeg meg klar for dette.
– Og målet er å rykke rett opp igjen til Eliteserien?
– Jeg hadde ikke vært her om det ikke hadde vært målsetningen. Vi vil rett opp igjen. Vi blir nok laget alle vil slå, men det skal vi takle.
– Bjarne er fotballfaglig sterk, tydlig og har stor kapasitet. Han har et inderlig ønske om å ta Viking tilbake til toppen av norsk fotball. Det er kun Viking som gjelder for han - han er ikke interessert i noen andre klubber, sier daglig leder Eirik W. Henningsen.
Berntsen får også ansvar for spillerlogistikk. Veteranen får med seg Bjarte Lunde Aarsheim som assistent, mens tidligere Vidar-trener Morten Jensen går inn i en trenerrolle i klubben.
– Det er vår oppfatning at trioen kompletterer hverandre og har det som skal til for å få klubben opp igjen til Eliteserien og deretter opp til toppen av norsk fotball. De har mørkeblå hjerter, og er skikkelige vikinger, sier Henningsen.
Aftenbladet kunne allerede mandag melde at 60-åringen var blitt Stavanger-klubbens nye hovedtrener.
– Jeg må innrømme at jeg ikke hadde forventet å stå her i dag. Men når klubben tok kontakt, var jeg ikke vond å be, sier Berntsen til lokalavisen.
Norgesmesterskapet
Maktdemonstrasjon da Viking tok seg videre til semifinale
19/03/2022 PÅ 17:16
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 PÅ 20:01