Da Glimt-spissen Kristian Fardal Opseth satte inn det siste målet i 6-1-seieren over Strømmen søndag, jublet Glimt-spillerne som om scoringen var opprykksavgjørende. Det var fordi målet gjorde Opseth til den spilleren med flest scoringer i 1. divisjon på én sesong. Den tidligere Sogndal-spilleren stoppet på 28 mål, og endte med det én scoring over rekorden til Daniel Nannskog for Stabæk fra 2005.
– Det eneste jeg har tenkt på er å ta den rekorden til Nannskog. Det ble en stor lettelse da jeg endelig tok den i dag, sa en glad Fardal Opseth til Eurosport.no.

83 seriemål – ny rekord

OBOS-ligaen
OBOS-klubb permitterer samtlige spillere
18/03/2020 PÅ 16:47
Gjennom hele Strømmen-kampen var det tydelig at spissen slet med en skade i beinet, men Bjørkan valgte å holde spissen på banen i håp om at han skulle ta rekorden. Dermed var det en svært fornøyd gjeng som jublet for 6-1-scoringen i det 82. spilleminutt.
6-1-målet sørget også for at Bodø/Glimt er laget som har scoret flest mål på én sesong i 1. divisjon. Med sine 83 mål på 30 kamper slo de HamKams 82 mål fra 2007 med knappest mulig margin. Med kun 33 innslupne mål er Glimt laget med best plussmålforskjell i ligaen gjennom historien (+50).
(saken fortsetter under)

Hauge med flest målgivende

Det er også en Glimt-spiller som topper statistikken over flest målgivende pasninger. Unggutten Jens Petter Hauge (18) har nemlig vært årets beste servitør med sine 12 målgivende pasninger. På plassen bak ham følger Sandberg (Ull/Kisa) med 10 målgivende. Niklas Castro (Kongsvinger) og Rashad Muhammed (Florø) endte opp med 8 målgivende pasninger.
I årets poengliga, der man summerer opp mål, målgivende og indirekte målgivende pasninger, rager fortsatt Opseth på topp. I tillegg til sine 28 scoringer, har rekordspissen bidratt med fire målgivende og én indirekte målgivende pasning. Indirekte målgivende gis til spilleren som indirekte sørger for scoring. Det kan være spilleren som skaffet straffesparket det ble scoret på, eller som hadde skuddet som ble reddet der returen ble satt i mål.
Det gir ham totalt 33 målpoeng, samme antall poeng som Pontus Engblom hadde for Sandnes Ulf i 2016. Engblom står for øvrig med null målpoeng for Strømsgodset i årets Eliteserie, og så får tiden vise om Opseth klarer seg bedre enn svensken på det øverste nivået.
– Jeg håper å ta nye steg til neste sesong. Jeg har ikke satt meg noen mål for den sesongen ennå, men jeg håper helt klart å score mange mål også i Eliteserien, sier Glimt-spissen.
I tillegg til 12 rene målgivende pasninger, har Hauge også fått registrert 4 indirekte målgivende pasninger. Det samme har Starts unggutt Tobias Christensen.
(saken fortsetter under)

Røde Elverum

Arendals Sune Kiilerich og Ranheims Kristoffer Løkberg er spillerne med flest gule kort. De endte begge med 8 kort av den mildeste sorten. 21 spillere fikk ett rødt kort, men ingen fikk mer enn ett. Kongsvinger er klubben med flest gule denne sesongen. Hele 58 ganger har det gule kortet blitt vist til en KIL-spiller.
De to lagene som rykker ned fra ligaen er også de to lagene som har pådratt seg flest røde kort. Elverum måtte avslutte fem av sine kamper med én mann mindre, mens Arendal fikk se det røde kortet tre ganger i løpet av sesongen.
Laget fra sørlandshovedstaden Kristiansand, Start, rykket sammen med Glimt ned fra Eliteserien i 2016, og rykker nå opp igjen sammen med nordlendingene. Det er nok til stor glede for de 4092 tilskuerne som i snitt har besøkt Sør Arena på deres hjemmekamper.
Med det antallet tilskuere er Starts hjemmebane den best besøkte, tett fulgt av Fredrikstads 3913 tilskuere i snitt. 2583 tilskuere har i snitt vært til stede når Bodø/Glimt har jaget opprykket på Aspmyra. Tromsdalens TUIL Arena var divisjonens minst besøkte med 373 tilskuere i snitt.

Glimt med flest avslutninger

Ikke overraskende er det laget med flest scoringer, Bodø/Glimt, som har løsnet flest skudd denne sesongen. Med 382 avslutninger har Bodø-laget forsøkt å finne nettmaskene 12,7 ganger i snitt per kamp. 184 av disse skuddene har gått på mål og 83 har som kjent endt opp i nettmaskene.
Det blir ikke mål dersom man ikke prøver, noe nedrykksklare Elverum og Arendal smertelig har fått erfare. De har avsluttet henholdsvis 8,2 og 7,8 ganger per kamp, noe som gjør dem til divisjonens minst avslutningsvillige lag.
Statistikken er hentet fra Nifs.no og er plottet av NTBs reportere gjennom hele sesongen.

Fardal Opseth ble historisk mot Strømmen

(©NTB/Eurosport.no)
OBOS-ligaen
Mislyktes med opprykket – nå termineres kontrakten ett år før tiden
18/12/2018 PÅ 20:48
OBOS-ligaen
Glad han slipper å møte Eliteserie-veteranen: – Vet han er vond å spille mot
02/12/2018 PÅ 19:43