HamKam 2 sesongåpnet i 4. divisjon avdeling 2 Indre Østland mandag hjemme mot Kongsvinger 2.
De to OBOS-liga-klubbene hadde begge hatt førstelagene sine i sving søndag, og gjorde som toppfotballklubber vanligvis gjør, å bruke førstelagsspillere som var lite involvert i helgen i 2. lagskamp.
Det resulterte i en 2-1-seier til hjemmelaget på kunstgresset på Briskeby etter scoringer av Johnny Per Buduson og Truls Jevne Hagen.
Eliteserien
En tredel av landslagstroppen har spilt i Molde: – Spillerne går en god skole
3 TIMER SIDEN
Nå viser det seg imidlertid at sesongens første trepoenger etter alle solemerker ikke vil bli stående i hjemmelagets protokoll.
HamKam 2 har nemlig rotet med spillerlogistikken og brukt for mange overårige spillere.
– Det er ikke noe mer dramatikk enn at det har vært en glipp. En amatørgreie som selvsagt skulle vært unngått, forklarer daglig leder i HamKam, John Anders Rise, til Eurosport.no.
Saken ble først omtalt av Hamar Arbeiderblad.
Regelverket sier nemlig at 2. lagene til Eliteserie og OBOS-liga-lag ikke har lov til å bruke mer enn tre spillere over 22 år på banen samtidig, og på et tidspunkt i kampen var Marco Priis Jørgensen, Ole Erik Midtskogen, Jevne Hagen og Buduson i aksjon på Briskeby.
– Vi tok kontakt med Espen (Nystuen) og snakket med ham for å spille med åpne kort. Vi ville informere og gjøre de oppmerksomme på situasjonen, så vi prøver ikke å lure oss unna. Jeg vet ikke ennå hva utfallet blir. Vi får bare vente og se, og bare ta konsekvensen når den kommer.
Administrasjonskonsulent i Indre Østland fotballkrets Remy Uteng bekrefter at de har mottatt en protest fra Kongsvinger, men at den torsdag formiddag ikke er behandlet. Hvis protesten blir tatt til følge vil Kongsvinger 2 etter all sannsynlighet bli tildelt en 3-0-seier.
– Vi har ikke fått noen tilbakemelding ennå, men jeg har skjønt det at de har protestert. Vi får bare ta de konsekvensene som skulle dukke opp. Vi strekker hendene i været og legger oss flate. Dette er HamKam fotball sin feil, erkjenner Rise.
2. lagsdebatten har i mange år rast i norsk fotball. Mange mener uforutsigbarheten 2. lagene toppklubber stiller med i lavere divisjoner kan ha direkte påvirkning på hvem som rykker opp og rykker ned. Kongsvinger 2 og HamKam 2 var forrige sesong også i samme avdeling. Da endte lagene på 2. og 3. plass, henholdsvis fire og ni poeng bak Ottestad.
Eurosport.no har ikke lyktes å komme i kontakt verken med daglig leder i Kongsvinger Espen Nystuen.
Fotball
Overrasket over sin nye klubb: – Over all forventning
13 TIMER SIDEN
Norgesmesterskapet
Ekspertene om mulig cup-skroting: – Blødningen må stoppes snarest
15 TIMER SIDEN