Foto: Børre E. Helgerud, Godset Media.
– Det får vi se på, svarte Mawa selv søndag, på Eurosports spørsmål om han spiller hele sesongen for Oslo-laget.
OBOS-ligaen
«Bummen» nekter å sette målsettinger: – Fokuset er blitt for stort
3 TIMER SIDEN
Rett etterpå avgjorde han kampen mot Raufoss foran 1701 tilskuere på Ekeberg søndag kveld, og fikset 2-1-seier.
Tidligere mandag meldte VG at han kommer til å signere en tre og et halvt år lang kontrakt med Strømsgodset innen kort tid, og at han var i ferd med å gjennomføre den medisinske testen.
Eurosport fikk senere mandag bekreftet at spissen var på plass i Drammen.
– Han er der nå, så får vi se, sier KFUM-trener Jørgen Isnes til Eurosport.
– Blir det et stort tap for dere om han forsvinner, og tror du han er klar for å ta steget opp i Eliteserien?
– Moses jobber hardt hver eneste dag. Han vil noe med fotballen og vet hva som må legges ned. Han har ekstrem spisskompetanse som må brukes riktig, så får vi se om Godset gjør det. Jeg unner Moses dette. Vi har folk i stallen som kan ta hans plass, men vi kan ikke svekke stallen noe mer nå. Vi må derfor hente inn en-to for å holde den sterke konkurransen opp og ikke minst holde treningshverdagen vår god nok.
Han har scoret ti mål på femten kamper i OBOS-ligaen denne sesongen, og er dermed likt med Raufoss-spiller Mikkel Maigaard på andreplass. Bare Pontus Engblom fra Sandefjord har flere scoringer med sine 13. I tillegg står Mawa med tre mål i cupen.
I 15-tiden mandag kom bekreftelsen fra Godset. På klubbens nettsider poserer han på et bilde sammen med sportssjef Jostein Flo, og skal bære trøye nummer 10 frem til utgangen av 2022-sesongen.
– Moses er en veldig spennende spisstype som vi har fulgt i lengre tid. Han har gradvis tatt nye nivåer og nå er han klar for å ta det neste steget hos oss. Det var tøff konkurranse om Moses og vi er veldig glad for at han har valgt å komme til oss, sier Flo.
Tidligere har han spilt for Oppsal, Holmlia, Lyn, og Bærum. Eurosport er kjent med at flere Eliteserie-klubber har fulgt med på spissen, som også banket inn 17 mål i fjor. Tromsø, Bodø/Glimt, Lillestrøm og Viking skal være blant dem.
Mawa hadde bare måneder igjen av kontrakten. Ettersom han fyller 23 år, faller også kravet om utdanningskompensasjon bort etter sesongen. Godset skal likevel ha vært så ivrige på å skaffe seg spissen – etter at trener Henrik Pedersen så ham i kamp mot Aalesund – at de valgte å legge et sted rundt 600-700.000 kroner på bordet for å få ham umidderlbart, ifølge Eurosports opplysninger. I tillegg skal de ha fristet med en ganske bra lønn.
– Godset er en stor og spennende klubb som passer meg perfekt. Dette er en fantastisk mulighet for meg. Det ble naturlig for meg å velge Godset. Jeg har hatt samtaler med treneren og han har virkelig troen på meg og at mine kvaliteter vil passe inn i spillestilen, sier Mawa selv til klubbens nettsider.
KFUM har plassert seg på femteplass etter halvspilt serie.
Strømsgodset på sin side sliter veldig i bunnen av Eliteserien. Før ferien forsvant også en skadet Marcus Pedersen ut av portene på Marienlyst, da partene ble enige om å terminere kontrakten.
I forrige uke hentet Godset kamerunske Duplexe Tchamba. Den 21 år gamle midtstopperen var Henrik Pedersens første signering siden han kom til Strømsgodset.
Fotball
Oppløftende nyheter om Ull/Kisa-talent etter stygt fall
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
Henter talent fra Ull/Kisa: – En spiller med X-faktor
7 TIMER SIDEN