Aston Villa har store skadeproblemer på keeperplass. Det har ført til at Nyland, som er tredjekeeper i Premier League-klubben denne sesongen, har fått tillit den siste tiden.
Søndag slapp han inn seks mål i ligamøtet med Manchester City. På tribunen satt Pepe Reina, som nå hentes til Birmingham-klubben på lån fra Milan.
Låneavtalen klubbene imellom ble klar allerede fredag, og mandag gjennomgikk spanjolen den obligatoriske legesjekken. Deretter ble kontrakten signert.
Eliteserien
20 år med hat, fyring og krig er over: – Kommer til å savne meg
11 MINUTTER SIDEN
Avtalen strekker seg ut inneværende sesong.
Aston Villa-manager Dean Smith skal ha gjort det klart at han ønsket seg en erfaren keeper som kan gå rett inn i laget. Det har han nå fått i Reina.
- Vi har klart å sikre oss en keeper med masse Premier League-erfaring, sier Villa-sjef Dean Smith til klubbens hjemmeside,
37-åringen har en fortid i blant annet Liverpool, der han spilte formidable 285 kamper i perioden 2005 til 2014. Han kjenner dermed Premier League godt.
Spanjolen står også med 36 landskamper for hjemlandet.
Reina har tidligere spilt for Barcelona, Villarreal, Napoli og Bayern München.
Aston Villa fikk nylig førstekeeper Tom Heaton langtidsskadd, og andrevalget Jed Steer har også trøblet den siste tiden. Dermed var Ørjan Nyland eneste gjenværende reelle keeperalternativ i stallen.
Nordmannen var god i ligacupsemifinalen mot Leicester i forrige uke. Mot City søndag ble det tyngre, uten at Nyland på noen måte kunne lastes for tapet.
Villa har kun to lag bak seg på Premier League-tabellen etter 22 spilte kamper.
(©NTB)
Eliteserien
Disse øyeblikkene vil han huske best fra karrieren
12 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Gåsehud og kaos i klubbene – tatt på senga av pølsespørsmål
40 MINUTTER SIDEN