Allerede fra onsdag er man i gang igjen med åttedelsfinalene i Europaligaen, og det skal spilles europacupfotball nesten hver dag de neste tre ukene. Fra og med kvartfinalene skal Champions League spilles som en miniturnering i Lisboa, mens europaligaen skal fullføres i Tyskland.
Ettersom koronaviruset fortsatt herjer rundt om i Europa, har Uefa utarbeidet en detaljert og omfattende protokoll for hvordan spillere, støtteapparat og alle andre involverte skal bidra for å unngå smitte framover.
Indre Bane
Mener nachspiel-skandalen var avgjørende for at Horneland fikk jobben
37 MINUTTER SIDEN
Blant det mest sentrale er at spillere, støtteapparat og dommere skal testes for koronaviruset både før de forlater sine hjemland og dagen før kamp. Det vil bli utnevnt en medisinsk ansvarlig i hvert lag, og personer som får påvist smitte, skal isoleres fra resten av laget.
I forbindelse med kamper må alle som går inn på arenaen desinfisere hendene sine, bruke munnbind til enhver tid og holde to meters avstand der det er mulig. Temperaturen til samtlige personer skal også måles når de ankommer stadion.
Utenfor kampaktivitet er det også tydelige retningslinjer for hvor man kan bevege seg og hva man kan gjøre. Lagene skal holde seg på hvert sitt hotell – helst uten andre gjester på hotellet – og man får ikke forlate hotellet utenom når det er i organiserte former eller i spesielle, tidligere avtalte tilfeller.
Det er ikke tillatt å ha kontakt med personer utenfor gruppen man skal holde seg til, som et lag eller en et dommerteam.
Uefa har også forventninger til de ansatte på hotellene som skal huse spillere. De må blant annet bruke munnbind og praktisere sosial distansering, og det er også innført regler for gjennomføring av måltider og rengjøring av rom og fellesarealer.
Før man reiser til stadion skal spillerbussene grundig desinfiseres, og det anbefales også at bussjåførene testes for koronavirus.
Hele protokollen fra Uefa kan leses her.
(©NTB)

Indre Bane: Fagermo-feber, ny Brann-sjef og øl og pizza i motgang

Eliteserien
Slik forklarer han kollapsen: – Et kollektiv som ikke har fungert
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Haugesund henter senegalesisk midtbanespiller
3 TIMER SIDEN