Ada Stolsmo Hegerberg fortsetter å markere seg i internasjonal fotball.
Tirsdag fikk målgarantisten fra Sunndalsøra nok en prestisjepris da BBC utnevnte henne til årets kvinnelige fotballspiller 2017.
Lyon-spissen vant kåringen foran braslianske Marta og canadiske Christine Sinclair. De to andre som også var nominert var Sveriges Hedvig Lindahl og tyske Melanie Behringer.
Indre Bane
Publikumsfest, Bohinen-erstatter og Badou-magi
3 TIMER SIDEN
– Wow, det var en overraskelse. Det er en stor ære å vinne foran så store navn, sa en tårevåt Hegerberg som fikk overlevert prisen av søster Andrine, som til daglig spiller fotball for Birmingham.
– Det er veldig stort. Så mange mennesker fra forskjellige mennesker fra så mange forskjellige nasjoner har stemt, og bare det er en stor motivasjon i seg selv, sa hun.
21-åringen kunne forrige sesong, sammen med sine lagvenninner i Lyon, smykke seg med tittelen «treble»-vinnere etter å ha tatt liga-, cupen- og Champions League-tittelen. Hegerberg stod for hele 33 scoringer i ligaen og 13 i Champions League. Hun var faktisk den eneste spilleren som scoret flere mål enn Cristiano Ronaldo i UEFA-turneringer i 2016 med sine 18 foran portugiserens 17.
Denne uken kan Lyon kopiere forrige sesongs bragd om det blir seier mot Paris Saint-Germain torsdagens Champions League-finale i Cardiff.
Fotball
De fem store, billig bonusmaskin og Pelle vekk Amahl?
3 TIMER SIDEN
Indre Bane
Helland i bedring: – Har han ni liv?
4 TIMER SIDEN