Populære sporter
All sport
Vis alt

Ny hverdag for Olsen i Danmark: – Nå er jeg ikke lenger et enmannsorkester

Jonas Bergh-Johnsen

Oppdatert 14/06/2020 klokken 18:41 GMT+2

På Nadderud styrte og bestemte han det meste på egenhånd, men å være en del av et lag fungerer bra, mener Inge André Olsen. – Det er fint at andre kan spille trommer, så kan jeg nøye meg med gitaren, sier han.

Inge André Olsen, Lucas Andersen og Iver Fossum

Foto: Scanpix

OSLO:
1.april begynte Inge André Olsens nye liv i danske Aalborg etter en mannsalder som spiller og leder i Stabæk.
Med små ressurser, men med et bugnende utvalg av stadig nye talenter, forvaltet han bæringenes overgangspolitikk i stor grad på egenhånd.

Utsrakt bruk av tallanalyse


Selvsagt samarbeidet han med trenerapparatet, daglig leder Jon Tunold, og styret i Stabæk, men han forteller om andre arbeidsmåter i sin nye klubb.
– Vi jobber på en litt annen måte her i Danmark enn vi gjorde i Stabæk. Det er flere som er involvert i rekruttering. Vi bruker data og screening i større grad, sier han på telefon til Eurosport.
Særlig på analyse- og datafronten er det en helt ny hverdag for sørlendingen, med større og mer avanserte ressurser tilgjengelig.
– Vi har en fyr her som er veldig god på data og som kjører inn de parameterne og ønskene vi har på for eksempel en midtbanespiller. Der vil det dukke opp spillere som vi ikke har anledning til å hente på grunn av pris, så fjerner vi dem og så sitter vi igjen med en håndfull spillere. I 90 prosent av tilfellene tar vi vekk spillere som ikke passerer de kriteriene som er lagt inn i systemet vårt, som altså er basert på statistikk, forklarer han.

Sjekker Eliteserie-spillere i dataverktøyet

Før helgen skrev Eurosport at Aalborg har pekt seg ut Ifeanyi Mathew som en mulig forsterkning på midtbanen.
– Det er fortsatt en av flere spillere som vi ser på og jobber med, sa Olsen da.
Nigerianeren er en spiller Olsen naturligvis kjenner godt til, men som ikke er like profilert i Danmark. Da er det godt å kunne benytte seg at statistiske verktøy for å dobbeltsjekke om det fungerer.
– En «benchmark» er når vi kjører systemet på Stabæk-spillere som de her nede ikke kjenner godt, men som jeg har kjent i lang tid, så treffer analysene veldig godt. Det er betryggende, sier han.

Ikke lenger alene i orkesteret nedover Karl Johan

Olsen tror de er kommet lengre på bruk av tallmateriale i Danmark enn det han er vant med fra Norge.
– Her i klubben vil jeg tro det er et steg videre, jeg har aldri vært borti det i Norge, men jeg vet at det er flere som er ute etter å få output på data. Her syns jeg vi har kommet langt, vår mann får ut tall og data som gjør at rapportene er så presise at jeg skulle tro jeg hadde skrevet dem selv, sier han.

Samtidig er det flere som skal involveres når det hentes spillere i Aalborg enn det han var vant med i Stabæk.
– I Danmark er det mange flere speidere som jobber rundt forbi. Rundt a-laget kjører vi mye på data, så ser vi på spillerne på video etterpå og der er trenerne våre involvert. Men det er helt i orden at jeg slipper å spille enmannsorkester nedover Karl Johan lengre, det er fint at andre kan spille trommer, så kan jeg nøye meg med gitaren, avslutter han.
Sett denne?
picture

Kapteinen skrev ny kontrakt for å gi noe tilbake – har planen klar for lønna

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame