Eliteserien og OBOS-ligaen ser du på Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang nå!
41-åringen tar over etter Bjørn Petter Ingebretsen, som i mai trakk seg av helsemessige årsaker. I mellomtiden har Håkon Wibe-Lund hatt ansvaret for klubben fra Drammen.
Han har skrevet under på kontrakt ut 2021. Han får en tøff debut når Molde kommer til Drammen lørdag kveld.
Fotball
Medier: To Brasil-profiler ferdigspilt i fotball-VM
15 MINUTTER SIDEN
– Vi har én trening før Molde-kampen. For meg handler det om at spillerne skal vise hvem de er. Vi skal ikke gjemme oss. Hva resultatet blir vet jeg ikke, men jeg håper guttene er klare for å vise hvem de er på lørdag mot Molde, sa Pedersen på torsdagens pressekonferanse.
Jostein Flo sa på pressekonferansen torsdag at de har klokketro på sin nyansatte trener.
– Henrik har gjort et solid inntrykk på oss både som trener og leder. Han har et enormt kunnskapsnivå, og har en klar plan på hvordan han vil spille, sier Flo.

Skal jobbe med det mentale

Han var opptatt av at han i første rekke må jobbe med det mentale.
– Det er én trening til neste kamp. Da kan vi få til noen få ting på feltet, men jeg tror det er enda viktigere å få til noe menneskelig. Jeg har møtt guttene, og det er en fantastisk gjeng. Med mange tanker i hodet er det vanskelig å prestere. Min første utfordring er å få guttene ut fra hodet og ned i kroppen igjen, sier Pedersen.
Dansken snakket videre om at det blir viktig å legge en tydelig plan for framtiden. Det gjør det blant annet lettere å satse på unge spillere.
– Henrik har gjort et meget solid inntrykk på oss som trener og leder, og han skilte seg ut som den beste kandidaten for jobben. Vi har gjort grundig research, sjekket mange referanser og vært gjennom to intervjuer der Henrik var tydelig og detaljert på hvordan han skal jobbe for å gi Strømsgodset et løft, både på kort og lang sikt. Vi er veldig fornøyd med å få Henrik om bord, sier styreleder Egil Meland til klubbens hjemmesider.
Han brukte torsdagens pressekonferanse blant annet til å rose vikartrener Håkon Wibe-Lund for jobben han har gjort den siste måneden.
– Han er den treneren vi tror kan passe oss i særklasse best de neste årene. Vi er veldig glad for å få ham på plass, var dommen fra sportssjef Jostein Flo, som har jobbet med ansettelsen.

Bakgrunn fra Tyskland

Pedersen har lang fartstid i fotballen til tross for sin unge alder. Som hovedtrener har han hatt ansvar for danske HB Køge og den tyske klubben Eintracht Braunschweig. Han har også erfaring som assistent i Union Berlin og fra diverse jobber i storklubben Red Bull Salzburg.
Det blir ingen enkel jobb å overta Strømsgodset. Klubben har hatt en blytung start på sesongen. Det toppet seg onsdag da de ble slått ut av cupens 3. runde av 2. divisjonslaget Fram Larvik.
Også i serien har det vært lite å juble for. Der er Strømsgodset nest sist med 9 poeng på 11 kamper. De er bare to poeng foran tabelljumbo Stabæk, men laget fra Bærum har to kamper til gode. Første oppgave for Pedersen blir derfor å sørge for fornyet kontrakt på øverste nivå.
Eliteserien og OBOS-ligaen ser du på Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her!
(©NTB)
Eliteserien
Stortalentet skal på nytt opphold i gigantklubb: – Det har vi ingenting imot
3 TIMER SIDEN
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
18 TIMER SIDEN