Tirsdag ble den betente konflikten rundt toppdommeren forsøkt lagt død ved at Norges Fotballforbund og Edvartsen inngikk avtale om å avslutte sistnevntes kontrakt som toppdommer.
Det betyr at Edvartsen ikke dømmer flere kamper i 2017. NFF sa samtidig ja til å betale Edvartsen i tråd med de forpliktelsene som ligger i fotballdommerens avtale. For kamper i Norge vil det trolig dreie seg om vel 300.000 kroner.
Edvartsen, som opplyste at han vil forsøke å kvalifisere seg for ny kontrakt i 2018, fortsetter i jobben som leder av NFFs avdeling for samfunnsansvar.
Eliteserien
Følte seg urettferdig behandlet av David Nielsen:– Kom bare med unnskyldninger
EN TIME SIDEN
Onsdag melder NRK at det skal være sterk intern misnøye i Norges Fotballforbund med måten dommersaken er løst på. Det skal ha resultert i at et planlagt møte i saken ble framskyndet i et forsøk på å skape ro.
– I dag tidlig kalte jeg inn til møte med ansatteutvalget. Det var et arbeidsmøte og de ulike seksjonene var også invitert. Jeg tok initiativet til møtet fordi jeg synes det er naturlig å drøfte denne saken i vår organisasjon, sier generalsekretær i NFF Pål Bjerketvedt til statskanalen.
Overfor TV 2 omtaler Bjerketvedt møtet som «godt og inkluderende».
– Dette er et tema som opptar organisasjonen, og som mange opplever som belastende. Uten at jeg vil ramse opp detaljer kan jeg si at vi har snakket sammen om et vanskelig tema. Det var et godt og inkluderende møte, sier generalsekretæren.
Fotball
Det norske stortalentet forlenget kontrakten og fikk nytt draktnummer i Danmark
6 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Hevder Ingebrigtsen er nær ny fotballjobb i Bergen
8 TIMER SIDEN