Fredag kveld kom den tragiske beskjeden om at tidligere Vålerenga-spiller Luton Shelton var gått bort. Shelton led av nervesykdommen ALS, og ble bare 35 år gammel.
Amin Nouri var lagkamerat med Shelton i hans tid i VIF (2008-2011) og tok seg tid til å snakke med Eurosport like etter at nyheten var kommet ut.
– Jeg ble veldig overrasket. Jeg hadde ikke forventet dette nå. Men jeg vet jo hvor alvorlig ALS er, sier Nouri til Eurosport.
VM
Revolusjonerende VM-ball vekker oppsikt
3 TIMER SIDEN
Shelton ble diagnosert med sykdommen i 2018. ALS står for amyofotrisk lateralsklerose og er en uhelbredelig sykdom som i tiltakende omfang ødelegger nerver i ryggmarg og hjerne.
– Vi VIF-gutta hadde jo en liten markering for han i 2018. Det er noen av gutta som har hatt dialog med familien også, og sendt ham meldinger gjennom kona. Nei, det var rett og slett veldig trist å få den nyheten nå, sier Nouri.
– Hvordan husker du Luton?
– Det var ingenting vondt å si om ham. Han var en fantastisk person. Jeg var jo en av unggutta i Vålerenga på den tiden, og han tok veldig godt vare på oss. Han var rett og slett en fantastisk type.
– Hvordan vil han bli husket i VIF-miljøet?
– Han var jo verdens raskeste mann. En fantastisk humørfylt spiller, og et godt menneske. Han var spesielt god med oss unge. Han vil minnes som en spudlende og glad type. På banen var det ingen som kunne stoppe ham.
– Jeg ønsker å sende varme tanker til Lutons familie. Han satte virkelig sine spor i VIF, og bare på en god måte. Han er en fyr vi alle kommer til å savne, avslutter Nouri.
VM
FIFA ser på mulig homohets fra mexicanske VM-tilskuere
5 TIMER SIDEN
Fotball
Mauricio Pochettino om Messis framtid på Argentina: – Han gjør som han vil
7 TIMER SIDEN