Scanpix

Norske U-landslagsspillere på prøvespill hos Liverpool: – Alt går mye fortere

Norske U-landslagsspillere på prøvespill hos Liverpool: – Alt går mye fortere

02/12/2018 20:49Oppdatert 02/12/2018 21:08

Apipon Tongnoy (16) og Thomas Rekdal (17) har denne uken vært på prøvespill hos Liverpool. Neste uke kommer dommen.

  • Se Eliteserie-kvalifiseringen mellom Stabæk og Aalesund onsdag fra 17.30: På Eurosport Player og Eurosport Norge

– Vi har fått sett mye av hva som er forskjellen mellom Norge og England og hvordan fotball drives der.

Det sier Lillestrøms juniorspiller Apipon Tongnoy til Eurosport.no etter å ha gjennomført et prøvespill med Liverpools U18-lag.

16-åringen dro til England søndag for en uke siden, blant annet med sin far, og kom tilbake denne helgen med nye erfaringer.

Ble overrasket over rutinene: – Helt annerledes

Nå som han er tilbake på norsk jord sitter han igjen med mange inntrykk. Blant annet ble han overrasket over hvordan øktene ble gjennomført.

– Det er en helt annerledes spillestil hvor det går mye raskere. De er opptatt av tempo og å være mye direkte. De har mer fart, så alt går mye fortere. De er også nøyere på førstetouch, forklarer han.

Tongnoy fikk en omvisning på Anfield i det som ble en travel uke. 16-åringen var med på trening mandag, tirsdag, onsdag og fredag.

– Det er vanskelig å være ny der. Det tar tid å komme inn i systemet. Det var en time basis styrkeøkt før fotballøkten. Det har vi ikke i Norge, sier 16-åringen.

Tongnoy spilte i Bjørkelangen da han var yngre. De siste årene har han vært en del av Lillestrøm. Treningshverdagen er med LSK junior. Han har kamper for klubbens G14-, G16- og 2. lag. 16-åringen kan dessuten vise til flere kamper på landslagsnivå både på G15 og G16 for Norge.

Hadde Rekdal-besøk

I løpet av den kommende uken vil Tongnoy få en tilbakemelding på det han gjorde i Liverpool. Ungguttens ønske er å få en ny mulighet.

– Jeg håper jeg har vist meg nok til at de er interesserte i å ha meg over i en uke til. Jeg var imponert av hvordan det var der. Det var selvfølgelig bra spillere i Liverpool-akademiet. Målet er å komme til et sånt sted, sier han.

– Hva er dine beste ferdigheter?

– Det er mye fart i meg og jeg er god med ball. Jeg har bra overblikk, sier han.

16-åringen forteller at Thomas Rekdal var med på oppholdet til Liverpool og at de sammen deltok på treningene. Fredrikstad-spilleren er Kjetil Rekdals nevø og har i år spilt for G17-landslaget.

Video - Molde-profil sammen med Rekdals datter – sjekk «svigerfars» klare advarsel

00:59