Premiepengene for langrennsløperne skal kommende sesong fordeles på 20 i stedet for 10 løpere, både i enkeltrenn og sammenlagt i tourer, skriver NRK.
Fordelingen tas i hovedsak fra pengepremien til de to beste. I et vanlig verdenscuprenn reduseres vinnerpremien fra 121.000 til 81.000 kroner, mens det i Tour de Ski reduseres fra 729.000 kroner til 445.000 kroner
Endringen skjer fordi rundt 80 prosent av utøverne har svart at de ønsket en omfordeling der flere løpere fikk sin del av premiepotten, ifølge Åge Skinstad. Han er Norges representant i verdenscupkomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS).
UEFA Europa Conference League
Norsk dommer i Conference League
16 TIMER SIDEN
De norske løperne er derimot ikke imponert over endringen.
– Vi må vel være det eneste yrket i verden som har gått ned i lønn/premiepenger fra 1995 og fram til i dag, sier Martin Johnsrud Sundby, som står med to Tour de Ski-seirer.
Også Emil Iversen og Didrik Tønseth er imot, mens Petter Northug svarer med sarkasme.
– Jeg foreslår et betalingssystem inn til FIS der førsteplass betaler minst og sisteplass betaler mest. Sånn sett blir man straffet for å gå sakte og må krige for å unngå for stor innbetaling til FIS, sier han.
Eirik Brandsdal sier han ikke har noen sterke meninger, men at han ikke synes det gjør noe at pengene deles blant flere.
(©NTB)
Eliteserien
Det islandske «godstoget» på plass i Trondheim – bekrefter medisinsk test
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
Eliteserie-klubb forlenger med tidligere Premier League-spiller
EN DAG SIDEN