Rune Almenning Jarstein voktet Hertha Berlins mål da hovedstadslaget tok en meget sterk 3-2-seier mot Leipzig søndag. Per Ciljan Skjelbred spilte de siste 45 minuttene, og fikk æren av å ha kapteinsbindet i kampen som ble en stor suksess.
– Dette er den beste bortekampen jeg kan huske av Hertha Berlin, sier Eurosports fotballkommentator Petter Bø Tosterud.
Hertha som er kjent for å være langt svakere borte enn hjemme, var utvilsomt en underdog mot Leipzig i deres lekegrind. Da Herthas Jordan Torunarigha fikk direkte rødt kort etter en kynsisk felling som bakerste mann allerede etter syv minutter, trodde Eurosport-kommentatoren Jarstein og co «skulle bli spist».
Eliteserien
Godset med tre mål på tre og et halvt (!) minutt: – Det er nærmest uvirkelig!
2 MINUTTER SIDEN
– Likevel klarte de å dra dette i land. De spilte taktisk klokt og det var helt utrolig imponerende å se på, forteller Tosterud.

– Ekstremt viktig

Den norske landslagskeeperen spilte samtlige minutter for hovedstadslaget, og stod solid mellom stengene.
– Igjen viser Jarstein hvor ekstremt viktig han er for Hertha. Selv om han slapp inn to mål, reddet han de skuddene han burde redde, sier Tosterud.
Med én mann mindre på banen, trengte Hertha ny energi på midtbanen etter pausen, og byttet inn Per Ciljan Skjelbred som har slitt med småskader. Det var en god vurdering av manager Pál Dárdai.
– Skjelbred gjorde virkelig arbeidsoppgavene sine, og det at han får kapteinsbindet sier litt om hans posisjon i laget.

Gjelder å holde seg stabile

Det var tidligere Leipzig-spiller David Selke som senket gamleklubben med sine to nettkjenninger. I tillegg scoret Salomon Kalou for de hvite og blå. Leipzig lå under med tre mål helt til det 68. spilleminutt da Will Orban satte ballen i mål, og på overtid sørget Marcel Halstenberg for en ny redusering. Det hjalp lite for hjemmelaget som står ingen uten poeng etter søndagens oppgjør.
Dermed ligger Leipzig på femteplass i den tyske Bundesligaen, mens Hertha Berlin sikret seg en tiendeplass på tabellen i 2017s siste seriekamp.
– Denne kampen kommer Hertha Berlin til å leve lenge på, og det ser plutselig ikke så mørk ut lenger for klubben som trenger å komme topp seks i serien for å sikre europacup-spill. Nå gjelder det å holde seg stabile på bortebane, avslutter Tosterud.

Fossum leverte

Også Iver Fossum var i aksjon i Bundesligaen søndag, da han spilte hele kampen for Hannover i 4-4-matchen mot tabellfirer Leverkusen. Fossum startet sin første kamp siden 21. oktober og presterte godt ifølge Eurosports kommentator.
Julian Korb utlignet for Hannover syv minutter før slutt, mens innbytter Leon Bailey scoret Leverkusens to siste scoringer i det 47. og 67. minutt.
Eliteserien
To mål på et drøyt minutt: – Nå svinger det godt av den trioen til Glimt
5 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Tabbe etter frekt skudd: – Det der er jo sånt som gjør så vondt for en keeper
28 MINUTTER SIDEN