Sesongen i den nederlandske æresdivisjonen i fotball ble i forrige måned avblåst og kansellert som følge av viruskrisen. Ingen ble kåret til seriemester, og heller ingen lag rykket ned.
Likevel besluttet Nederlands Fotballforbund at Ajax tildeles landets ene automatiske plass i Champions League-gruppespillet neste sesong. Det har satt sinnene i kok i AZ Alkmaar.
Kun målforskjellen skilte nemlig Ajax og klubben til Svensson, Midtsjø og Evjen sesongen ble stanset. Og fortsatt gjensto det ni serierunder å spille.
Fotball
Rogne klar for ny klubb
14 TIMER SIDEN
I tråd med vedtaket fra det nederlandske forbundet vil AZ Alkmaar få sjansen til å sikre den attraktive deltakelsen via kvalifiseringsrundene til turneringen, men ifølge Sky Sports klarer ikke AZ-ledelsen å slå seg til ro med det.
Nå har de sendt brev til toppene i Det europeiske fotballforbundet, i håp om at vedtaket som gir Ajax automatisk plass i gruppespillet blir omgjort. I argumentasjonen fra klubben påpekes det at AZ har slått Ajax både borte og hjemme i æresdivisjonen denne sesongen.
I så måte mener klubbledelsen at AZ bør rangeres foran, og det framholdes angivelig også at målforskjell ikke er noen objektiv måte å skille klubbene.
Tirsdag melder det tyske nyhetsbyrået DPA at UEFA sendte AZ-henvendelsen tilbake til det nederlandske forbundet, og at det har avvist protesten.
– Ingenting har endret seg for oss. Vi holder oss til rangeringen, og Ajax er på toppen, sier en talsmann.
Nederlandske myndigheter har lagt ned forbud mot store idrettsarrangementer fram til 1. september.
(©NTB)

Disse spillerne har noe å bevise i 2020: – Han hadde noen «trivselskilo» i fjor

Fotball
Eliteserie-spiller tatt for råkjøring
16 TIMER SIDEN
Fotball
Nedrykkslagene forsterker: Se OBOS-overgangene her
21 TIMER SIDEN