Mathias Normann er klar for Premier League-klubben Brighton. Det melder klubben på sin hjemmeside.
– Vi er strålende fornøyd med å signere Mathias til klubben. Han er en talentfull og allsidig spiller, som allerede har god erfaring fra å spille seniorfotball i Norge, sier manager Chris Hughton til klubbens hjemmeside.
OBOS-ligaen
Spisslegenden utelukker ikke hjemreise – Sogndal har han på blokken
12 TIMER SIDEN

– En god avtale

21-åringen har signert en treårskontrakt med klubben. Normann vil spille for reservelaget til å begynne med, men Hughton ser et potensial i spilleren.
– Vi ser frem til å ønske ham velkommen til klubben og den langsiktige planen vil være å spille seg inn på førstelaget, sier manageren.
Stortalentet fikk 42 kamper for Bodø/Glimt og scoret tre mål for klubben. 21-åringen har også representert Norge på aldersbestemte landslag.
Det er ikke kjent hvor mye den engelske klubben må ut med for å sikre seg signaturen til Normann, men ifølge Bodø Nu er prisen på 13 millioner kroner. I Glimt er man fornøyde med avtalen.
– Dette er en god avtale alle veier, både for spiller og klubb. Det er veldig positivt at Bodø/Glimt som klubb selger en spiller til en av de beste ligaene i verden. En slik internasjonal avtale er i seg selv en svært god tilbakemelding til det arbeidet vi gjør i klubben. Vi ønsker Mathias alt godt i sin nye tilværelse og er svært takknemlig for de bidragene han har gitt oss, sier daglig leder Frode Thomassen til klubbens hjemmeside.

– Det blir litt det samme som med Zekhnini

Eurosports fotballekspert, Kjetil Rekdal, synes det er en spennende overgang for nordmannen.
– Det blir litt det samme som med Zekhnini. At de kjøper et prosjekt som det kan prøve å utvikle. Det er klart at han kommer til en helt annen verden i Premier League, der det er et helt annet trøkk enn i Bodø/Glimt og Aspmyra. Det er gode muligheter for ham å utvikle seg, sier Rekdal til Eurosport.no.
– Det er litt slik med utenlandske klubber nå. De kjøper unge spillere og har de på reservelaget for å prøve å utvikle de selv. Brighton er en klubb ikke har råd til å bruke 300 til 400 millioner kroner på spillere slik andre klubber i Premier League har. Da tar de heller sjansen på å hente noen unggutter og håper at de slår til, sier Rekdal.
Eliteserien
Mistenker skitne triks fra RBK: – Slet med å puste
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Hansen går glipp av landskampene
15 TIMER SIDEN