– Det har vært litt ubeskrivelig, skal jeg være ærlig, sier Noah Bech Hermansen.
I slutten i september ble det klart at den 18 år gamle midtstopperen skulle slutte seg til Sampdora. Fra Fredrikstad til Serie A og en av verdens største ligaer.
Eliteserien
Her er de nominerte til årets trener i Eliteserien
4 TIMER SIDEN
Siden har han tatt inn hvor stor klubben i den norditalienske havnebyen faktisk er. Han er åpen om at det gikk fort da tilbudet kom.
– Det var bare å pakke sakene og flytte.

Fint med norske lagkompiser

Hermansen er på vei hjem fra trening mens han snakker med Eurosport.no. Han beskriver tiden etter overgangen som «litt av et kjør». Koronapandemien har som kjent rammet Italia hardt. Det har gjort at han ennå ikke har fått begynt skikkelig med italienskkurs.
Da er det fint å ha noen andre nordmenn å kunne snakke med. I Sampdoria spiller både Morten Thorsby og Kristoffer Askildsen. Førstnevnte imponerte voldsomt forrige sesong, men også 19 år gamle Askildsen har markert seg på førstelaget, blant annet med en vakker scoring mot Milan.
– Kristoffer kjente jeg til fra før. Han er bare ett år eldre enn meg. Thorsby møtte jeg for første gang i dag faktisk. Det er jo helt utrolig flaks at det er to nordmenn her. Det er veldig deilig, sier Hermansen.

Unner gamleklubben opprykket

Han er strålende fornøyd med at gamleklubben Fredrikstad endelig sikret opprykket til OBOS-ligaen i høst.
– Jeg unner dem det. Jeg er fra Fredrikstad selv. Det var utrolig moro. Å være med den gjengen var kult.
Han har likevel ikke noe problem med å erkjenne at de to siste årene har vært tøffe spilletidsmessig. I år ble det heller ikke noe spill med andrelaget grunnet pandemien.
Det var rapport fra en kamp for Norges U17-landslag i fjor som førte til interessen fra Sampdoria. For øyeblikket er han en del av klubbens U19-lag.
– Det er sinnssykt bra nivå der. Jeg ser for meg to år der og kanskje få trent med A-laget når ting åpner opp igjen, sier Hermansen.

Føler han har kommet til det perfekte landet

Han beskriver seg selv som en stopper som er best med ballen i beina og god teknisk. Sånn sett er det perfekt å være i Italia, et land der godt forsvarsspill er tradisjon.
– Jeg har nok mest å plukke i boksspillet. Det er bare flaks at jeg er i Italia sånn sett. Her terpes det.
Så gjenstår det å se når eller om han får sjansen på A-laget, slik hans to norske lagkompiser har gjort.
Sett siste Indre Bane?

Cifuentes-exit, Moldes hodebry og Kåre Ingebrigtsen til Lerkendal

Eliteserien
Kan bli tvunget til å spille hjemmekamp på nedrykksrivalens bane
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Mister Branns skjebnekamp: – Kjipt å ikke få bidra
5 TIMER SIDEN