Onsdag kveld ble han matchvinner for klubben i kampen mot Shrewsbury, og torsdag satte han pennen på en ny kontrakt.
– Vi en henrykte over å annonsere at Latics-midtbanespilleren Thelo Aasgaard har skrevet under på en ny kontrakt på fire og et halvt år med Wigan Athletic, skriver klubben selv på sine nettsider.
Aasgaard har en litt spesiell historie i norsk fotballsammenheng. Han er født i Liverpool i England, men har representert Norge på U-16- og U 20-nivå.
OBOS-ligaen
Kommunen «berger» klubben, men faren er ikke over: – Skal jobbe iherdig
2 TIMER SIDEN
Ifølge TV 2, som skrev om unggutten for et års tid siden, har han fransk mor, norsk far og skotske aner. Dermed kan han velge mellom fire land: Norge, England, Frankrike og Skottland.
– For det første elsker jeg Norge som nasjon, og jeg blir alltid glad når jeg reiser dit for å møte familien. Det er de beste feriene jeg har. Jeg liker også fotballen der borte, og det å spille for Norge gjør meg alltid stolt, sa han til kanalen den gangen.
(Artikkelen fortsetter under):
Som niåring signerte han for favorittlaget Liverpool, men byttet beite til Wigan da han var 14.
Debuten på A-laget kom i oktober i 2020, da han kom inn som innbytter i tapet mot Peterborough United. Den første scoringen kom innen en måned etterpå, mot Oxford i november.
For prestasjonene ble den offensive midtbanespilleren belønnet med sin første proffkontrakt i januar, og han har senere også vært tatt ut i flere tropper på det norske U20-landslaget.
At «Thelo is proudly sponsored by the hot tub outlet» har ingen videre forklaring som et av tre viktige fakta på Wigans nettsider, men de kan i stedet fortelle at han har spilt 46 førstelagskamper for laget som nå ligger på andreplass på nivå tre i England.
Tre lag har 41 poeng, men Wigan har en kamp mindre spilt enn Rotherham og Wycombe.
Forrige sesong spilte han totalt 35 kamper på førstelaget da de holdt seg i divisjonen. Så langt denne sesongen har han spilt elleve kamper, scoret ett mål og lagt to målgivende pasninger.
Fotball
Nok en cupkamp utsatt – sliter fortsatt med smitteutbrudd
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Sandefjord fikk ikke flyttet NM-kamp – manglet 18 minutter
6 TIMER SIDEN