Mandag drar Start-talentet Tobias Christiansen til Monaco for å trene med storklubben i hele 16 dager.
– Dette blir veldig gøy. Det er jo en veldig stor klubb og det skal bli spennende å se hvordan de jobber og hvordan ting er hos dem, sier 17-åringen til Starts hjemmeside.
Sørlands-klubben er akkurat ferdig med fellestreningene, og er i ferd med å sende spillerne på juleferie etter opprykkssesongen.
Fotball
Rogne klar for ny klubb
14 TIMER SIDEN
Sportslig leder i Start, Tor-Kristian Karlsen, har en fortid som sportsdirektør i Monaco i perioden 2012-2013, og har god kjennskap til klubben.
– Dette er en fantastisk nyhet for Tobias og Start. På den ene siden får gutten belønning for den flotte utviklingen han har opplevd den siste tiden og for Start betyr dette at klubben nok en gang dyrker frem en spiller som får oppmerksomhet hos en europeisk storklubb, sier Tor-Kristian Karlsen til klubbbens hjemmeside.

Hylles av ekspert

Eurosport-ekspert Roger Risholt har sett Christensen gjennom hele sesongen i årets OBOS-liga, og er full av lovord om 17-åringen.
– Jeg har skrytt veldig av han denne sesongen. Han har vært fantastisk god for Start. Han har de grunnleggende ferdighetene som gjør at han kan lykkes internasjonalt, og hører hjemme på et annet nivå enn Norge etterhvert om utviklingen fortsetter, sier Risholt til Eurosport.no
Risholt, med en fortid i Start, mener Christensen har noe å gjøre på det nivået.
– Selvfølgelig har han fått god hjelp av Karlsen, men han har absolutt noe der å gjøre. Og det er det ikke mange spillere jeg sier det om. På sikt vil de vel også selge han, og da er dette bra både for Tobias og Start, sier Risholt.
Christensen var inn og ut av Start-laget i vår, men i høst har han vært fast og en av Starts beste spillere.
Men stortalentet har ikke behov for ferie nå, selv etter en hektisk høst.
– Timingen er perfekt. Nå har vi hatt et par rolige uker, og jeg er ikke typen som synes det er høy med ferie for lenge, sier Christensen.
Risholt mener Christensen har det mentale som skal til for å lykkes i utlandet.
– Man skal være forsiktig når han er så ung, for det er mange spillere med gode ferdigheter som ikke får det ut. Men slik Tobias har vært i år, så ser du at han har den riktige mentaliteten. Han er uredd, sulten på å bli bedre hele tiden og virker ikke å være fornøyd selv om han nå spille for Start, som sikkert var guttedrømmen hans, sier Riholt.
Fotball
Eliteserie-spiller tatt for råkjøring
16 TIMER SIDEN
Fotball
Nedrykkslagene forsterker: Se OBOS-overgangene her
21 TIMER SIDEN