Nederland U21 - Norge U21 2-0
For et drøyt år siden var det et forrykende nederlandsk lag som tok turen til Marienlyst stadion i den andre kampen i EM-kvalifiseringen. Cor Pots mannskap ga seg ikke før det stod 4-0 på tavla, etter scoringer av blant annet AZ Alkmaar-spiller Dani de Wit.
OBOS-ligaen
Andre år på rad at de må i kvalik om en plass i OBOS: – Vi har noe der å gjøre
8 TIMER SIDEN
Tirsdag sto lagene nok en gang ansikt mot ansikt – denne gangen på Yanmar Stadion i Almere. I de nye blå bortedraktene viste Norges seg fram fra en helt annen side enn det de gjorde den miserable oktoberaftenen i 2019.
Det så lenge ut til at Norge skulle bli det første laget til å poeng mot Nederland i EM-kvaliken, men med en sein scoring av Noa Lang og Myron Boadu ble det med et 2-0-tap i Almere.
– Det var en viktig kamp for å kunne vise at vi makter å spille på dette nivået mot så god motstand. Det er mye i vente av denne gjengen i framtiden, konkluderte en litt skuffet U21-trener Leif Gunnar Smerud etter tirsdagens tap.
– I dag er jeg ganske stolt av det gjengen presterer. De jobber hardt, og det er bedre å være nære enn å være langt unna, la treneren til.
Se intervjuet med Smerud etter kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Stolt Smerud etter Nederland-kampen: – Det er mye i vente av denne gjengen

Stor Evjen-sjanse

Med åtte Eliteserie-spillere fra start hadde Leif Gunnar Smedrud en stor oppgave foran seg før møtet med et av verdens beste U21-landslag.
Både AZ Alkmaar-spiller Håkon Evjen, Godset-back Nicholas Mickelson og Glimt-komet Jens Petter Hauge kom til flere store muligheter, men maktet ikke å sette ballen i mål. Den største sjansen av dem alle kom drøye 30 minutter før slutt, da Norge spilte seg fint gjennom det heloransje forsvaret og Håkon Evjen kom etterhvert alene med keeper Biljow.
Håkon Evjen valgte å prøve Jens Petter Hauge som kom stormende parallelt på motsatt side av sekstenmeterne, men pasningen ble for svak og rant ut i sanden.

– Skuffende

Norge fortsatte å mane på, og drøye minuttet før slutt traff innbytter Aron Dønnum stolpen etter flott angrepsspill. Missen ble på mange måter symptomatisk med dagens norske prestasjon, der det etterhvert ble mye stang ut på en ellers god norsk dag.
– Det var en "wasted opportunity" at vi ikke satt de store sjansene vi fikk i den andre omgangen. Selvfølgelig er det litt surt for gjengen i garderoben å ikke reise hjem med noen ting herifra, sa U21-sjef Leif Gunnar Smerud etter 2-0-tapet for Nederland.
– Nederland hadde sine sjanser også, det skal sies. Samtidig er vi skuffet over å ikke ta med oss noe fra denne kampen.
Slik stilte Norge (3-5-2): Faye Lund - Bjørtuft, Østigård, Risa - Mickelson, Evjen, Askildsen, Hove, Bjørkan - Larsen - Hauge
Se muligheten til Håkon Evjen her.

Utrolig Evjen-miss: – En eventyrlig mulighet for Norge!

Eliteserien
Tar ikke av etter Europa-suksess og milliondryss: – Teller ikke penger
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
Gjermund Åsen fortsetter i Lillestrøm
12 TIMER SIDEN