Tyskland G19–Norge G19 2-5
Lørdag møtte de norske G19-gutta Tyskland i eliterunden i EM-kvalifiseringen. Der sørget Erling Braut Håland og co. for at landslagspilene fortsatte å peke oppover denne uken.
– Jeg er ikke så overrasket. Det er et veldig bra lag med spennende spillere og en veldig fin gjeng, sier trener Pål Arne Johansen til Eurosport.no.
Fotball
– Hadde vi ikke gjort det, hadde vi angret resten av livet
5 TIMER SIDEN
– Vi kunne vunnet mer, men det er et sterkt resultat i en tellende kamp for begge lag. Det er mye gode fotballspillere i denne gjengen, og en veldig dedikasjon om å bli bedre hver dag, sier han.

Roser Solskjærs stortalent

Moldes gullgutt, Braut Håland, stod for Norges to første scoringer. Først en heading, deretter en «tap-in», skriver Fotball.no.
– Han så veldig bra ut. Han så veldig bra ut mot Nederland (motstander i 1-6-tap onsdag) også. Det er de to første kampene han har startet i 2018. Med tanke på oppladningen han har hatt siden sist har han prestert veldig godt, mener «Paco».
Moldes Leo Skiri Østigård (utlånt til Viking), Hugo Vetlesen (Stabæk) og Simen Bolkan Nordli (HamKam) scoret de andre målene.
Se lagoppstillingen nederst i saken!
Det er nå ett år siden laget og støtteapparatet hadde sin første samling.
– Vi har tatt veldig store steg på den tiden, og har tatt noen skalper på veien, sier Johansen, og sikter blant annet til USA og Japan.
– Det var veldig godt for guttene og støtteapparatet å ta en europeisk storskalp, sier han.
Les også: Norsk stortalent prøvespiller i Premier League-klubb

Håpet lever fortsatt

På tirsdag avsluttes kvalifiseringen mot Skottland. Ettersom skottene tok tre poeng mot Nederland i dag, lever EM-håpet for Norge.
Flere av de mest lovende spillerne i Eliteserien er i Norges tropp. I lagoppstillingen var blant andre Odds John Kitolano og Stabæks Hugo Vetlesen. Begge har fått mye tillit i sine klubber, noe Johansen mener er en nøkkel til suksess.
På tyskernes lag er blant annet Hertha Berlins Arne Maier og Bayer Leverkusens Kai Havertz. Felles er at de har fått mange sjanser i Bundesliga.
– Det er ekstremt viktig at mange nok spillere får spilletid i Eliteserien og OBOS-ligaen. Jeg synes vi som fotballnasjon fortsatt har steg å gå med tanke på å få nok spilletid, mener Johansen.
Treneren sier det fortsatt er et stykke opp til A-landslaget for guttene, men at man håper at de kan utvikle seg på samme vis som spillere gjør i Nederland og Tyskland.
– Det er veldig gøy å jobbe med disse guttene. De er uhyre dedikerte, er lærevillige og har et veldig høyt ferdighetsnivå. Det gjelder å forvalte det best mulig, sier han.
Norges lag (hentet fra Fotball.no): Julian Rekdahl Faye Lund - Look Saa Nicholas Kengkhetkid Mickelson, Tord Johnsen Salte, Tobias Borchgrevink Børkeeiet, Leo Skiri Østigård, John Kitolano - Hugo Vetlesen, Tobias Svendsen - Simen Bolkan Nordli, Erling Braut Håland, Ola Brynhildsen
Fotball
Dette skuffet Glimt-kapteinen mest: – Ballet på seg
5 TIMER SIDEN
Fotball
Nådeløs Glimt-profil: – Vi var ikke mentalt forberedt
6 TIMER SIDEN