Premissene før kampen var forholdsvis greie: Vertene jaget fire poeng bak Utsikten på tabelltopp, men med langt dårligere målforskjell. Gjestene på sin side drømte om å ta sitt første poeng for sesongen.
Man kan trygt si at det ene laget fikk forventningene oppfylt. Frøya 2 vant nemlig vanvittige 31-0.
– Vi trengte å ta igjen en målforskjell, og det gjorde vi, forklarte Frøya 2-trener Stian Linborg til Bergensavisen etter kampen.
OBOS-ligaen
Mister hele sesongen: – Kjente at beinet bare dinglet
38 MINUTTER SIDEN
Hjemmelaget lå før oppgjøret fire poeng bak serieleder -, men med betraktelig dårligere målforskjell. Til pause var stillingen 9-0 til hjemmelaget.
Andreomgang ble nesten for en parodi å regne, og hjemmelaget puttet på ytterligere 22 scoringer, uten at Søreide 2 fikk en eneste ball i nettet.
– Vi klarte ikke stille mer enn 10 mann til start, en ble syk og måtte forlate kampen. Så måtte vi også spille med utespiller i mål, forteller Søreide 2-trener Christian Zahl Holm til Eurosport.no.
Vertene er et såkalt «kameratlag» lag som ligger desidert sist i ligaen med 0 poeng og -92 i målforskjell.
– Dommeren var god og resultatet gjenspeiler kampen. Når du har fått 10 i sekken begynner gjerne motivasjonen å synke litt. Vi har tapt 0-19 før, men dette var nye høyder, slår han fast.
Robin Olsen ble kampens toppscorer med 12 mål.
31-0 er imidlertid milevis unna noen form for verdensrekord. I 2002 tok AS Adema imot SO l'Emyrne i Madagaskars hovedstad Antananarivo i et oppgjør som endte 149-0 til hjemmelaget. En forbedring av den forrige verdensrekorden med vanvittige 118 mål.
31-0-seieren er for øvrig like stor som verdensrekorden for landslag. Den har Australia da Amerikansk Samoa ble slått 31-0 i VM-kvalifiseringen i 2002. Samoa hadde for øvrig 19 spillere ute på grunn av ugyldige pass.
Fotball
Endelig spilleklar etter fyrverkeriulykken: – Han har det helt fantastisk
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
KBK-helt klar for ny klubb: – Det kjennes spennende
18 TIMER SIDEN