Populære sporter
All sport
Vis alt

Vålerenga-krisen fortsetter: Saltnes sendte VIF ut av cupen

Lisa Amdam Tetlie

Oppdatert 30/06/2022 klokken 13:07 GMT+2

Vålerenga så lenge ut til å holde liv i kampen, men Glimt ble for sterke. Ett minutt før slutt forlenget Ulrik Saltnes VIF-krisen.

Matchvinner Saltnes til Discovery: – En vanskelig kamp

  • Se Odd mot Bodø/Glimt lørdag kl 18.00 på discovery+ og MAX!
INTILITY ARENA (Discovery):
Vålerenga - Bodø/Glimt (0-0) 0-1
Foran 3097 tilskuere møttes Bodø/Glimt og Vålerenga onsdag i tredje runde av cupen på Intility Arena. Med en trøblete sesong for vertene så langt, var Bodø-laget i forkant favoritter til avansement.
Førstnevnte tok seg så vidt videre mot Brummunddal i andre runde av cupen, og ble reddet av en Dønnum-dobbel på overtid. De gule fra nord så seg komfortabelt videre med en 5-0-seier mot Harstad.
Oslo-laget ligger på en foreløpig kvalifiseringsplass i Eliteserien, og var dermed avhengig av avansement i cupen for å ha annet å kjempe for enn overlevelse i 22/23-sesongen.
Første omgang ga lite uttelling for begge lag, med flere forspilte sjanser. En storredning av nykommer for Vålerenga Magnus Sjøeng sørget for at det sto 0-0 til pause.
Ola Solbakken kom inn til pause og satt tidlig fyr på andre omgang med et skudd rett over stolpen, men det stilnet raskt igjen på kunstgresset på Intility. Nykommer Sjøeng så et øyeblikk ut til å bli helten i oppgjøret da han ti minutter før slutt reddet en straffe fra Ola Solbakken.
Det skulle dog ikke bli sånn, da kaptein Ulrik Saltnes elleve minutter før fulltid satte ballen i mål bak Sjøeng. Det var derimot Victor Boniface som stod for øyeblikkets prestasjon da han i forkant av Saltnes' scoring driblet seg forbi tre-fire blåkledde spillere, før han sendte ballen rolig videre til en umarkert Glimt-kaptein i feltet.
Dermed er det Bodø/Glimt som avanserer til den fjerde runden, som ikke spilles før på vårparten i 2023.

Måldebut

Etter Kjetil Haugs exit til franske Toulouse, var det 20-åringen Magnus Sjøeng som fikk muligheten til å debutere for Vålerengas A-lag i cupkampen. En solid førsteomgang ble etterfulgt av en god andre omgang med få feil og en strafferedning.
– Det er helt fantastisk. Å stå foran Klanen og høre at de roper navnet mitt føles helt fantastisk, var beksrivelsen Sjøeng ga til Discovery.
Da det norske overgangsvinduet ikke åpner før 1. august, blir Sjøeng førstevalget som keeper den neste måneden. Verken Sjøeng eller trener Dag Eilev Fagermo er skeptisk til dette.
– Når jeg får en såpass bra start går jeg inn i resten av matchene også med en god selvtillit. Jeg tror dette blir en bra måned for meg og å få vist meg fram, sier Sjøeng.
– Jeg har veldig trua på han. Dette er udiskutabelt veldig stort, skrøt trener Fagermo av den ferske målvakta.
Se intervju med Sjøeng her. Saken fortsetter under.
picture

Sjøeng etter debuten: – Å spille foran Klanen var helt fantastisk

Sen scoring

Det var på grunn av Sjøengs strafferedning og to målfattige omganger nære på å bli ekstraomganger på Intility. Men kapteinen Saltnes sin sene scoring sikret at Glimt-laget fikk tatt kvelden tidlig foran et travelt kampprogram de neste to ukene. Trener Kjetil Knutsen var etter fulltid fornøyd med lagets innsats, og spesielt med tidspunktet scoringen kom.
– Smart og lurt å score ved fulltid, da hadde de liten tid til å komme tilbake igjen, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen spøkefullt til Discovery.
– I summen er jeg veldig fornøyd med at vi mentalt klarer å holde hodet kaldt når vi bommer på en straffe, for det er lett å bli preget av. Der viste vi litt gammel, god Glimt-standard, fortsetter han.
I kveldens tropp var det fortsatt tegn til skade hos flere av de allerede sykmeldte, men en som vekte spesielt oppsikt med sitt fravær var angrepsspilleren Amahl Pellegrino. Han måtte på tirsdagens trening på Nadderud ise akillesen, men ifølge trener Knutsen var det ingen alvorlig sak.
– Han har litt vondt i akillesen, men ikke noe alvorlig. Vi tar rett og slett ikke sjansen. Vi kunne gjort det, men det er kamp på lørdag og snart Europa, så vi kan ikkje risikere viktige spillere, forklarte Knutsen.
Glimt gjester Odd lørdag kveld klokken 18, mens Vålerenga har Eliteserie-fri denne helgen. VIF spiller ikke kamp igjen før de tar i mot Kristiansund søndag 10. juli.
Slik endte onsdagens cupkamper:
Byåsen - Sandefjord 1-2
Eidsvold Turn - Molde 1-4
Gjøvik-Lyn - Stabæk 0-7
Kjelsås - Skeid 3-3 (6-7 etter ekstraomganger og straffesparkkonkurranse)
Lillestrøm - Aalesund 1-0
Moss - Start 0-3
Sotra - Haugesund 0-1
Vålerenga - Bodø/Glimt 0-1
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame