Populære sporter
All sport
Vis alt

Straffet gamleklubben – slik endte kveldens cupkamper

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 29/06/2022 klokken 22:25 GMT+2

Hólmbert Aron Friðjónsson spilte i Aalesund fra 2018 til 2020, men onsdag hadde den høyreiste islendingen kun en plan i hodet: Nemlig å danke ut gamleklubben fra cupen.

Hólmbert Aron Friðjónsson og Eskil Edh.

Foto: NTB

Eliteserie-lagene Strømsgodset og Sarpsborg 08 måtte kapitulerere forrige cuprunde, og kun en liten uke senere var det nye sjanser for cupexiter for lagene fra den øverste divisjonen. For både Gjøvik-Lyn, som slo ut Strømsgodset, samt Moss som danket ut Sarpsborg 08, var i aksjon mot henholdsvis Stabæk og Start.
Til tross for at begge de to overraskelseslagene nå skulle ned ett hakk og måle seg mot lag fra OBOS-ligaen, maktet verken Gjøvik-Lyn eller Moss å avansere til den fjerde runden.
Se oversikt over onsdagens cupresultater nederst i saken.
Sett denne?
picture

Hyller lagkompisens pasning: – Han valgte plutselig å bli David Beckham

Straffet gamleklubben

Ettersom Jerv - Odd ble utsatt grunnet koronasmitte hos Jerv, var det kun to rene Eliteserie-oppgjør i onsdagens cuprunde. Mens Vålerenga tar i mot Bodø/Glimt senere i kveld, skulle Lillestrøm og Aalesund kjempe om avansement på Åråsen.
Lillestrøm stilte med tidligere AaFK-spiss Hólmbert Friðjónsson foran Akor Adams på topp, noe som rett før pause bar frukter for Geir Bakke og resten av Fugla. Hjemmelaget utnyttet et rotete forsvarsspill, noe som førte til at islendingen fikk ballen i beina og gjorde ingen feil i duell med Sten Grytebust.
Friðjónssons scoring ble den eneste på Åråsen onsdag kveld, og serielederne er dermed videre i cupen.

Grødem-dobbel

Molde var nok en av de aller største favorittene før den tredje runden, for en bortetur til et Eidsvold Turn-lag som mangler tolv spillere, høres i utgangspunktet ut som grei skuring for Erling Moe og co. Det var det derimot ikke, for moldenserne slet tidvis med å bryte ned et disiplinert Turn-lag.
Martin Linnes åpnet ballet etter en drøy halvtime, men syv minutter før pause fikk hjemmelaget straffespark og Ole Andreas Nesset gjorde ingen feil fra ellevemetersmerket i duell med Oliver Petersen. 1-1 stod det lenge, før innbytter Magnus Grødem la på til 1-2 25 minutter før full tid.
Ni minutter før slutt la Rafik Zekhnini på til 3-1, før Magnus Grødem la kronen på verket på overtid.
Slik endte onsdagens cupkamper:
Byåsen - Sandefjord 1-2
Eidsvold Turn - Molde 1-4
Gjøvik-Lyn - Stabæk 0-7
Kjelsås - Skeid 3-3 (6-7 etter ekstraomganger og straffesparkkonkurranse)
Lillestrøm - Aalesund 1-0
Moss - Start 0-3
Sotra - Haugesund 0-1
Vålerenga - Bodø/Glimt 0-1
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame