Fredag forrige uke bekreftet konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn, overfor VG at det er et alternativ å droppe den norske cupen neste år.
Selv om han var raskt med å si at dette kun er én av flere alternativer, har uttalelsene fått mange til å reagere. Til samme avis beskriver RBK-trener Kjetil Rekdal idéen som «totalt uforståelig», mens landslagstrener Ståle Solbakken hadde følgende å si om den pågående cupdebatten på dagens pressekonferanse:
Norgesmesterskapet
Cupen går tilbake til «normalt» i 2023 – Glimt-treneren reagerer
12/10/2022 KLOKKEN 12:37
– Jeg er stor tilhenger av alt som har med tradisjoner å gjøre innenfor fotball, så jeg håper vi får en tradisjonscup, uten at vi blir helt blendet av at koronaen har gitt oss noen problemer. Det tror jeg alle skjønner, men når du kan vinne to titler i Norge, er det selvfølgelig viktig at man gjør alt man kan for å opprettholde det.

– Cupen er noe vi skal være stolte av

Rekdal og Solbakken er ikke alene om å reagere. Discoverys fotballeksperter føyer seg inn i rekken av de som stiller seg kritisk til NFFs idé.
– At forbundet i det hele tatt har det oppe som et alternativ å droppe cupen sier alt om hvordan de har kjørt denne stoltheten i grøfta, sier Tosterud og fortsetter:
– Denne blødningen må stoppes snarest med at cupen er tilbake i sin vante form allerede neste år. Cupen er noe vi skal være stolte av. Den kan ikke neglisjeres.
Han får gehør hos sin kollega Jonas Grønner. Han mener det ikke finnes tvil om hva som er den riktige løsningen.
Ja, vi skal legge til rette for norske lag i europa, men vi kan ikke avlyse den norske cupen fordi ett til to lag spiller midtukekamper til høsten. Det går rett og slett ikke. Cupen skal tilbake til normalt oppsett neste år, ferdig snakket.
Cupens skjebne for neste år bestemmes i slutten av oktober.
Sett denne?

Solbakken med Molde-stikk: – Så fikk jeg sagt det også

Norgesmesterskapet
Trekningen er klar: Slik spilles fjerde runde i cupen
24/08/2022 KLOKKEN 19:36
Norgesmesterskapet
Straffedrama: Tromsø videre i cupen
17/08/2022 KLOKKEN 18:53