Molde - Odd 1-1 (3-2 e.e.o.)
I den siste åttedelsfinalen i den norske cupen fikk Molde besøk av Odd hjemme på Aker Stadion.
Norgesmesterskapet
Nok en bombe: To Eliteserie-lag hodestups ut av cupen
22/06/2022 PÅ 17:57
Molde var ansett som favoritter før kamp. I fjor vant blåtrøyene 5-0 hjemme og 3-1 borte i seriekampene mot Odd, men i Skien har det skjedd forandringer før årets sesong.
Det var den første tellende kampen til Odd under deres nye hovedtrener, Pål Arne «Paco» Johansen.
– Bildet jeg vil bruke på at Odd-pila skal peke oppover igjen, er at Odd i Eliteserien skal være en fargeklatt i hvitt og svart, sa Paco da han ble ansatt.
Og det kan virke som om den nye Odd-treneren sitt budskap allerede har sunket inn i spillerne.
Molde har sett råsterke ut i sesongoppkjøringen. Erling Moe har lagt om til
3-4-3, og laget hans har bøttet inn mål i treningskampene, men mot Odd skulle det vise seg å bli vanskeligere.
«Nye» Odd imponerte stort i den første omgangen. Odd bommet på straffespark, men kunne likevel ta med seg en 1-0-ledelse i garderoben etter å ha forhindret Molde fra å komme til de store sjansene.
Molde presset på etter hvilen. Lenge så det ut som de hvitsvarte fra Skien holde unna takket være en bunnsolid Leopold Wahlstedt i Odd-buret, men innbytter Eirik Ulland Andersen sørget for balanse i regnskapet med en praktavslutning ti minutter før slutt.
I ekstraomgangene så det ut til at superinnbytter Gilli Rólantsson skulle bli den store helten med en heading for bortelaget, men to Molde-spillere ville det annerledes.
I løpet av tre minutter i andre ekstraomgang snudde Molde kampen. Både David Datro Fofana og Kristoffer Haugen hver sin fantastiske scoring, og sendte Molde videre i cupen.
Molde møter Sarpsborg i kvartfinalen, som på sin side banket Åsane i Bergen tidligere søndag.

Skapte ingenting

Etter åtte minutter fikk bortelaget straffe. Odin Bjørtuft slo en fantastisk bakromsball på nysigneringen Josef Baccay. Venstrebacken forsøkte å runde Jacob Karlstrøm, men ble hindret av den tromsøværingen i Molde-buret. Reprisene viste at Karlstrøm først er på ball, men Tom Harald Hagen pekte uansett på straffemerke.
Fra elleve meter skulle dog Karlstrøm gjøre opp for seg. Tobias Lauritsens straffe var svak og Karlstrøm holdt ballen i fast grep.
Fire minutter senere skulle Odd forsøke seg igjen. Milan Jevtovic tok med seg ballen på venstresiden. Kantspilleren slapp den videre til Lauritsen, som la ballen inn på bakre stolpe. Der ventet Filip Rønningen Jørgensen, som fikk en enkel oppgave med å sende bortelaget i føringen.
Det friske Odd-laget fortsatte å komme til målsjanser. Like etter 1-0-scoringen løp Conrad Wallem seg fri på høyrekanten. Kantspilleren, som var et aktivum gjennom hele omgangen, fant Baccay på bakre stolpe, men headingen til venstrebacken gikk et godt stykke over mål.
Molde slet med å spille seg til store sjanser i førsteomgang. Nærmest var David Datro Fofana på overtid, men headingen til høyrevingen snek seg utenor stolpen til Leopold Wahlstedt.

Frisk etter pause

Molde var langt friskere etter hvilen og trykket på i starten av den andre omgangen. Fofana fikk den første muligheten etter sidebytte, men den ivorianske angriperen sleivet avslutningen utenfor.
Sju minutter ut i andreomgang var Kristoffer Haugen nære ved å utligne med en avslutning fra skrått hold, men Wahlstedt hang med på notene.
Hjemmelaget dominerte totalt det første kvarteret etter pause, uten at Molde klarte å omsette overtaket i scoring.
Odd hang bedre med utover i omgangen, men det var fortsatt Molde som kom til de største sjansene.
Med 20 minutter igjen av ordinær tid, fikk Eirik Haugan en kjempesjanse. Den hjemvendte stopperen kom høyest på et hjørnespark og stanget ballen mot hjørnet. Wahlstedt strakk seg så langt han klarte og leverte en fantomredning som hindret utligning.
Etter 71 minutter tok Erling Moe ut kaptein Magnus Wolff Eikrem og satte inn Eirik Ulland Andersen. Det skulle vise seg å være en genistrek.
Ti minutter etter at kantspilleren hadde entret banen, fikk Molde sin etterlengtede utligning. Hjemmelaget rullet opp et fint angrep på venstresiden. Inne i feltet lå Ulland Andersen, som kontant sendte ballen i krysset med sin slepne høyrefot.

Innbytter scoret

Ingen av lagene klarte å dra fram en avgjørende scoring i ordinær tid. Dermed gikk kampen til ekstraomganger.
Det var tydelig at det startet å bli flere slitne bein ute på kunstgresset. Fofana var nære ved å sende Molde i føringen sju minutter ut i omgangen Et fantastisk innlegg av Etzaz Hussain fant ivorianeren inne foran mål, men headingen gikk rett på Wahlstedt.
Istedenfor var det bortelaget som gikk tilbake i front. Conrad Wallem hadde fortsatt krefter igjen og spant seg nok en gang fri på høyresiden. Kantspilleren la perfekt inn til innbytter Gilli Rólantsson. Færøyingen stanget ballen kontant bak en sjanseløs Karlstrøm.
Artikkelen fortsetter under videoen:

Solbakken: – En klubb jeg er vokst opp til ikke å like

Ellevill snuoperasjon

Molde kastet spillere i angrep i den andre ekstraomgagnen i jakten på utligning. Et innlegg fra Molde sin venstresiden ble forsøkt klarert av målscorer Rólantsson, men færøyingen bommet i forsøket. Reprisene viser at ballen traff armen, men til tross for blåtrøyenes klaging, ble de ikke tildelt straffespark.
Det så ut til å renne bort i sanden for Molde, men David Datro Fofana ville det annerledes. Ivorianeren fikk ballen på bakre stolpe. Ved hjelp av tre touch hamret han inn utligningen.
Tre minutter senere saksesparket Haugen inn Molde sin tredje for dagen. Et kremmerhus av de sjeldne signert Moldes venstreback, som kastet seg rundt og fikk drømmetreff, sendte blåtrøyene videre i cupen.
Slik startet lagene:
Molde: Karlstrøm - Haugan, Tiedemann, Risa - Linnes, Mannsverk, Breivik, Haugen - Fofana, Wolff Eikrem, Brynhildsen
Odd: Wahlstedt - Bjørtuft, Owusu, Hagen - Ruud, Jørgensen, Kitolano, Baccay - Wallem, Lauritsen, Jevtovic
Norgesmesterskapet
Går glipp av møtet med barndomsklubben: – De tør å gjøre det på sin måte
21/06/2022 PÅ 19:41
Norgesmesterskapet
Sliter med å selge ut cupfinalen: – Byr på utfordringer
29/04/2022 PÅ 06:33