Populære sporter
All sport
Vis alt

Går glipp av møtet med barndomsklubben: – De tør å gjøre det på sin måte

Carl Henning Biørnstad

Publisert 21/06/2022 klokken 21:41 GMT+2

Osingen Vegard Leikvoll Moberg (31) er skadet og ikke med i troppen når Brann møter barndomsklubben Os Turn onsdag kveld. Men på kamp skal han.

Vegard Leikvoll Moberg.

Foto: NTB

Det var i Os Turn det hele startet for Vegard Leikvoll Moberg. Mannen som de siste årene har vært en del av det utrolige Glimt-maskineriet, med gull i både 2020 og 2021, før han i januar reiste «hem» til Brann og Bergen.
Nå har «Trollmannen fra Os» bosatt seg på Nesttun i Bergen, kun noen få stopp med bybanen fra Brann stadion – og drøye 20 minutter fra hjemstedet Os.

For tidlig

Og onsdag kunne den høyreiste midtbanespilleren få muligheten til å spille mot gamleklubben fra litt lenger sør i fylket. For etter at 3. divisjonslaget Os Turn på sensasjonelt vis slo ut Åsane fra OBOS-ligaen i 1. runde i cupen, er det nå en ny storebror som står for tur.
Dessverre blir det ingen kamp mot Os Turn for Vegard Leikvoll Moberg, som fortsatt sliter med en vond hamstring.
– Jeg så for meg at dette kunne være en kamp jeg kunne gjøre comeback, men så gikk ikke det. Nå har jeg hatt to gode dager med god trening, så jeg nærmer meg, men kampen på onsdag kommer dessverre for tidlig, sier Moberg til Discovery, som estimerer at han kan være tilbake til hjemmekampen mot Bryne 4. juli.
Osingen ble ikke direkte overrasket da det ble kjent at de to lagene skulle opp mot hverandre i den andre runden.
– Vi klarte å regne oss fram til at det ble Os mot Brann etter at de slo ut Åsane, både geografisk og rent logistikkmessig. Jeg skulle jo gjerne rukket den kampen, for hadde vært utrolig gøy, men sånn er det, forklarer Brann-spilleren.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Her sender Moberg Brann-fansen til himmels – seks (!) minutter på overtid

2500 tilskuere

Til tross for at Vegard Leikvoll Moberg ikke er en del av cuptroppen til Eirik Horneland, skal den tidligere Os Turn-gutten selvfølgelig ta turen på kamp.
– Klart jeg tar turen! Os Turn har mobilisert ordentlig før denne kampen. Det er ikke plass til så mange der, men det er ventet opp mot 2500 tilskuere. Det kan bli intimt og veldig gøy, sier 31-åringen til Discovery, før han fortsetter.
– De vurderte å flytte kampen til en annen kommunal bane, så de hadde fått plass til enda flere, men det skjedde ikke. Nå blir det på Kuventræ (hjemmebanen til Os Turn), noe jeg synes er kult. Tribunen er fem meter fra banen, så det blir trøkk.
– Hva tror du venter Brann på onsdag?
– Os er et lag som tør å gjøre det på sin måte. De har lyst til å spille fotball, noe de viste mot Åsane. Jeg håper de tør å slippe seg litt løs og spille offensiv fotball. For Brann handler det først og fremst å å kontrollere kampen og få i gang de spillerne som ikke har spilt så mye i det siste, svarer Moberg, som understreker at det ikke er noe tvil om at han håper Brann går videre.

Barndomsdrømmen

Vegard Leikvoll Moberg har spilt i Åsane, Sogndal og Bodø/Glimt, før han altså tok turen til Brann tidligere i år. Totalt har den skadeplagede osingen plukket med seg fire kamper – en fra start.
I et intervju med Discovery tidligere i år beskrev publikumsyndlingen det som en barndomsdrøm å spille for Brann.
– Drømmen har alltid vært å spille for Brann. Bare det å se logoen på treningstøyet var en utrolig følelse. Det går mer og mer opp for meg at jeg spiller for Brann, sa Moberg til Discovery.
– Jeg har alltid vært supporter og gått på kamper. Når du ser hvordan Brann-supporterne mobiliserer og kommer i hopetall på bortekampene vi spiller rundt om i hele Norge, så skjønner du hvor mye det betyr for dem, la han til.
Det er derfor ikke helt utenkelig at det kan bli ordentlig trøkk blant Brann-fansen på bortefeltet mot Os Turn onsdag.
Sett denne?
picture

Ekspertenes dom: Disse lagene har imponert mest og minst

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame