Viking tok seg til cupfinale etter show på hjemmebane

Jacob Sundblom Nygaard

Oppdatert 30/10/2019 klokken 22:05 GMT+1

Bjarne Berntsen har ledet sitt mannskap til NM-finale. Onsdag sendte de ut Ranheim i semifinalen.

Iven Austbø

• Se Viking - Lillestrøm på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag klokken 18.00! Skaff tilgang her.
Viking - Ranheim 3-0
Et heltent Viking-lag gikk nådeløst til verks på SR-Bank Arena foran drøyt 15.000 finale-fysne siddiser. Allerede etter åpnet de mørkleblå sin måkonto ved Kristian Thorstvedt, og de så seg aldri tilbake. Ranheim slet med å kjempe seg tilbake i kampen, og vertene ga seg ikke før det sto 3-0, og avanserte dermed til cupfinalen.
– Det godt, og rørende i tillegg. Det vi har godt de siste to årene er helt rått. Nå er det 18 år siden vi var i cupfinalen sist, og de som har jobbet med meg i dette teamet har virkelig stått på. Det blir utrlig kjekt å reise til Ullevaal med Viking igjen, sier Bjarne Berntsen til NRK etter kampen.
Dette blir klubbens ellevte cupfinale i historien.
Torsdag blir det avgjort hvem deres motstander blir. Da møtes Odd og Haugesund.

Offside-scoring

Reprisene viste imidlertid at Vikings åpningsmål burde blitt annullert på grunn av offside. Zlatko Tripic får målgivende pasning, men står flere meter i offside når han får ballen. Dommeren fikk det likevel ikke med seg, og innlegget fra Tripic ble kriget i mål av Kristian Thorstvedt.
I samme situasjon fikk også Ranheim-keeper Even Barli en smell i hodet, som gjorde at han ikke kunne spille videre. Ranheim byttet inn Magnus Lenes, som ikke fikk en enkel dag på jobb.
Trønderne fikk til lite offensivt, og skapt få målsjanser. Viking fortsatte derimot bare å dundre på, og i det 38. minuttet ble ledelsen doblet. Ylldren Ibrahimaj dundret inn i 16-meteren og knuste all motstand. Med hodet satte han hjemmelagets andre scoring for dagen. Igjen kom målet etter innlegg. 2-0 sto seg også til pause.

Spikeren i Ranheim-kista

Utover i den andre omgangen skulle Ranheim igjen felles etter et innlegg fra høyre. Denne gangen var det Ibrahimaj som sto for innlegget, som finske Benjamin Källmann headet via Ranheim-spiller Torbjørn Heggem, og videre i mål. På tavla sto det 3-0, mens det var en drøy halvtime igjen av ordinær tid.
Ranheim-trener Svein Maalen kastet inn Michael Karlsen halvveis inn i den andre omgangen mens laget hans jaktet reduseringer, men de slet med å omgjøre desperasjonen til sjanser og mål. Innbytter Zlatko Tripic var nære på å øke ledelsen ved flere anledninger, men var ikke heldig i avslutningsøyeblikkene mot tampen av kampen.
På tribunen hadde Viking-fansen allerede satt i gang feiringen lenge før dommeren blåste av kampen. Det viste seg at det kunne de med god grunn, for cupfinalebilletten ble sikret.
  • . Se Viking - Lillestrøm på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag klokken 18.00! Skaff tilgang her.